NA24.no

Tunge spådommer fra skogkjemper

(AVTG)
Sist oppdatert:
Både StoraEnso og UPM-Kymmene er ut med resultatvarsler.

De to store finsksvenske treforedlingskonsernene StoraEnso og UPM-Kymmene er onsdag ute med negative resultatvarsler. Begge sliter de med fallende resultater fra sagtømmer og økte kostnader til innsatsfaktorer i papirproduksjonen.

NA24 - din næringslivsavis

StoraEnso varsler at de nå forventer et resultat for andre kvartal som før ekstraordinære poster vil bli halvert sammenlignet med samme periode i fjor. I tillegg til fortsatt svak utvikling i sagbruksdivisjonen og økte priser på massetømmer, så preges StoraEnso også av oljeprisen og ugunstig valutautvikling.

UPM-Kymmene varsler på sin side at resultatene vil bli svakere i andre kvartal enn i andre kvartal 2007. De hadde tidligere gått ut med e forventning om et resultat på nivå med fjoråret. Problemområdene er de samme som for konkurrenten StoraEnso.

StoraEnso varsler at de vil iverksette midlertidige produksjonsbegrensninger i andre halvår i tillegg til permanent reduksjoner i kapasiteten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere