Gå til sidens hovedinnhold

Tungt fall for oljen

Negative nyheter sender oljeprisen ned.

Oljeprisen har den siste tiden beveget seg i takt med aksjemarkedene i verden, og særlig temperaturen på det amerikanske markedet. Økt optimisme om at verdensøkonomien er på bedringens vei har trukket risikovilligheten opp, og fått aktørene til å tro på høyere etterspørsel etter olje i tiden som kommer.

NA24 - din næringslivsavis

De siste ukene har markedet løftet seg betydelig som følge av nettopp dette, men nå kommer en ladning med makrotall som tegner et noe dystrere bilde. Onsdag kom tall fra den amerikanske detaljhandelen som viste en nedgang på 0,4 prosent. Det var ventet en oppgang på 0,6 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Samtidig økte OPEC, organisasjonen av oljeeksporterende land, produksjonen forrige måned til over de avtalte kvotene man har innført for å presse prisen oppover. Last ned Opecs månedsrapport her

Råolje for levering i juni faller 76 cent eller 1,3 prosent, til 57,26 dollar per fat på råvarebørsen i New York. Dermed fortsatte fallet fra onsdagen. Da falt den samme kontrakten med 1,4 prosent til 58,02 dollar fatet. Dette til tross for at oljelagrene i går var bedre enn ventet.

Les mer her: Stort fall i oljelagrene

Det kan dermed se ut som at forsøket på å bryte gjennom 60 dollar fatet er over for denne gang. Mandag ble dette målet nådd, og den høyeste oljeprisen på et halvt år var et faktum.

Et fat nordsjøolje falt til 56,78 dollar fatet i morgentimene torsdag. Dette representerer en nedgang på 1 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene