NA24.no

Tungt fall for Schibsted på børsen

Oslo Børs på høsten.
Oslo Børs på høsten. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Oppgang for Orkla, nedtur for Schibsted etter tallslipp.

Oslo Børs åpner i rolig tempo fredag sammen med børsene i Europa.

Hovedindeksen stiger 0,16 prosent til 616,3 poeng.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 48,3 dollar per fat i morgentimene, ned rundt en halv dollar siden i går ettermiddag.

Blant selskapene som har levert kvartalstall før børs er Orkla og Schibsted.

Tungt fall for Schibsted
Til tross for en solid bedring i resultatet før skatt i tredje kvartal for Schibsted, til 965 millioner kroner fra 199 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor, sendes Schibsted-aksjen ned mer enn seks prosent.

I en aksjerapport påpeker DNB Markets at mediekonsernets underliggende driftsresultat (EBITDA) var seks prosent bedre enn markedet hadde ventet, mens utsiktene var svakere for det franske rubrikknettstedet Leboncoin.

- Innen online rubrikkannonser ser i tillegg inntjeningen ut til å være høyere enn ventet i den svenske, spanske og øvrige internasjonale virksomheten, men med et unntak for Leboncoin i Frankrike. Her ligger EBITDA rundt 14 prosent under både vårt estimat og konsensus. Ledelsen guider for en vekst i Leboncoin på 15-20 prosent i 2016, hvilket er under markedsforventningene på rundt 25-26 prosent og i kombinasjon med lavere marginer vil dette kunne tynge aksjen ved åpning, skriver DNB Markets.

Spreke Orkla-tall
Orkla kan vise til sterkere vekst enn ventet og resultatfremgang i tredje kvartal, og belønnes med en oppgang på 1 prosent på børsen.

Fra tilsvarende periode i fjor steg driftsinntektene med 15 prosent til 8.381 millioner kroner, mens det justerte driftsresultatet økte med 13 prosent til 993 millioner kroner.

Ifølge estimater innsamlet av SME Direkt ventet analytikerne inntekter på 7.903 millioner kroner og et justert driftsresultat på 947 millioner.

Veksten tilskriver Orkla organisk vekst, bidrag fra kjøpte virksomheter og valutaomregningseffekter.

Svakt i olje og gass
Kongsberg Gruppen påvirkes av det svake olje- oggassmarkedet i tredje kvartal og må se resultatene krympe.

Sammenlignet med tredje kvartal i fjor falt lønnsomheten, målt ved brutto driftsmargin, til 10,5 fra 15,4 prosent.

- Svekkelsen skyldes i hovedsak generelt økt markeds- og utviklingsinnsats i konsernet, betydelig svekket resultat i Kongsberg Oil & Gas Technologies, samt svakere resultat i Kongsberg Maritime, skriver konsernet i kvartalsrapporten fredag.

For kvartalet fikk Kongsberg Gruppen inntekter på 4.009 millioner kroner, mot 3.991 millioner i tilsvarende kvartals i fjor, mens driftsresultatet falt til 281 fra 491 millioner kroner.

Samtidig ble resultatet før skatt redusert til 288 fra 490 millioner kroner.

På børsen stiger aksjen 1,9 prosent.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere