Tungt fall i Asia

Det var klar nedgang på de asiatiske børsene mandag.

17.08.09 07:42

Det var klar nedgang på den japanske børsen mandag, noe som førte til at asiaindeksen hadde det tyngste fallet på én måned. Tall fra japanske økonomi og svake amerikanske forbrukertillitstall trakk ned de asiatiske børsene.

Tidligere på dagen viste nye tall at den japanske økonomien steg med 0,9 prosent i perioden april til juni, sammenlignet med det foregående kvartalet. Dette er det første kvartalet med økning på de siste fem kvartalene, og Japan er dermed ute av resesjonen.

Markedet hadde imidlertid ventet en vekst på 1 prosent.

I morgentimene mandag var den japanske Nikkei-indeksen ned hele 2,6 prosent, på den svake USA-tilliten og svakere vekst enn ventet i siste kvartal. Samtidig var Morgan Stanleys asiaindeks ned 2,4 prosent.

Også i andre asiatiske børsmarkeder var det nedgang, med et fall på 2,8 prosent i Hongkong og 1,1 prosents fall i Australia.

Fallet på de asiatiske børsene kommer etter et skikkelig rally i aksjemarkedene de siste månedene. Nikkei-indeksen har steget hele 16,5 prosent så langt i år, mens Hongkongs Hang Seng-indeks har steget hele 41,2 prosent.

Mest oppgang så langt i år har de kinesiske børsene, som har steget mellom 60 og 80 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag