NA24.no

Tungt for Telenor på Oslo Børs


TELENOR-FALL: Blant tungvekterne falt Telenor 2,8 prosent etter at Svein Aaser blir kastet fra posisjonen som styreleder.
TELENOR-FALL: Blant tungvekterne falt Telenor 2,8 prosent etter at Svein Aaser blir kastet fra posisjonen som styreleder. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Telegigantens styreleder kastet. Schibsted-fall på kvartalstall.

Oslo Børs endte lite endret fredag, i likhet med de største børsene i Europa.

Ved stengetid var hovedindeksen ned marginale 0,04 prosent til 615,24 poeng, mens prisen på nordsjøolje steg 0,5 prosent gjennom dagen, til 49 dollar per fat.

Børsens største selskap Statoil falt 0,5 prosent, noe som bidro til å legge en demper på markedet.

Telenor-fall
Blant andre tungvektere falt Telenor 2,8 prosent etter at Svein Aaser blir kastet fra posisjonen som styreleder.

For aksjonærene ble dermed papirverdiene barbert med 6,9 milliarder kroner.

Fredag formiddag ble det kjent at Aaser trekker seg umiddelbart etter at han ikke lenger har næringsminister Monica Mælands tillit. Næringsministeren representerer majoritetseieren staten som eier 54 prosent i Telenor.

Det skjer etter at Mæland har mottatt ny informasjon om Telenor-styrets håndtering av den såkalte VimpelCom-saken.

- Jeg har nå fått ny informasjon om saken. Dette er informasjon som både Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite og jeg burde fått tidligere. Det mener jeg er alvorlig, sier Mæland.

Politimyndigheter i flere land etterforsker mobilselskapet VimpelComs virksomhet i Usbekistan. Telenor er en av aksjeeierne i selskapet.

Tungt Schibsted-fall
Til tross for en solid bedring i resultatet før skatt i tredje kvartal for Schibsted, til 965 millioner kroner fra 199 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor, ble Schibsted-aksjen sendt ned 5 prosent.

I en aksjerapport påpeker DNB Markets at mediekonsernets underliggende driftsresultat (EBITDA) var seks prosent bedre enn markedet hadde ventet, mens utsiktene var svakere for det franske rubrikknettstedet Leboncoin, som er en av de viktigste driverne i Schibsted.

- Innen online rubrikkannonser ser i tillegg inntjeningen ut til å være høyere enn ventet i den svenske, spanske og øvrige internasjonale virksomheten, men med et unntak for Leboncoin i Frankrike. Her ligger EBITDA rundt 14 prosent under både vårt estimat og konsensus. Ledelsen guider for en vekst i Leboncoin på 15-20 prosent i 2016, hvilket er under markedsforventningene på rundt 25-26 prosent og i kombinasjon med lavere marginer vil dette kunne tynge aksjen ved åpning, skrev DNB Markets fredag morgen.

Spreke Orkla-tall
Orkla kan vise til sterkere vekst enn ventet og resultatfremgang i tredje kvartal, og ble belønnet med en oppgang på 2,1 prosent på børsen.

Fra tilsvarende periode i fjor steg driftsinntektene med 15 prosent til 8.381 millioner kroner, mens det justerte driftsresultatet økte med 13 prosent til 993 millioner kroner.

Ifølge estimater innsamlet av SME Direkt ventet analytikerne inntekter på 7.903 millioner kroner og et justert driftsresultat på 947 millioner.

Veksten tilskriver Orkla organisk vekst, bidrag fra kjøpte virksomheter og valutaomregningseffekter.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere