*Nettavisen* Økonomi.

Tungt i Røkke-satsing

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Fremtiden ser likevel langt lysere ut.

28.10.09 13:11

Direktør Matts Johansen trekker frem at resultatene ikke reflekterer den markedsmessige utviklingen på salget.

NA24 - din næringslivsavis

I tredje kvartal fikk selskapet et resultat før skatt som viser et underskudd på 65 millioner kroner av en omsetning på 41 millioner kroner. I samme kvartal i fjor var tapet før skatt på minus 102 millioner kroner av en omsetning på 21 millioner kroner.

Driftsresultatet viser også røde tall med underskudd på 57 millioner kroner i tredje kvartal i år og 54 millioner kroner i tap i samme periode i 2008. Før avskrivninger ble driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) på minus 41 millioner en svekkelse fra minus 40 millioner i tredje kvartal i fjor.

Ser økt salg
Johansen mener særlig at avtalene med Schiff og Mercola i USA er viktige og at de kan bidra til at salget i USA vil bli langt bedre. Han forteller til NA24 at Schiff har et godt grep om retail-markedet, altså detaljhandelen, mens Mercola er sterke på internettsalg.

Når det gjelder salg av kosttilskudd ble selskapets SuperBa tatt godt imot i USA. Samlet har det blitt solgt 30 millioner kapsler av dette produktet til amerikanske kunder. I tredje kvartal har selskapet inntektsført et salg av 16,8 tonn med Superba Krill. Rundt 80 prosent ble solgt til kunder i USA, mens de resterende 20 prosentene gikk til kunder i Europa. I fjerde kvartal skal selskapet produsere ytterligere 25 tonn.

Aker BioMarine fanget 6.854 tonn i tredje kvartal og det er en nedgang fra 14.179 tonn i tredje kvartal 2008. Det vil ikke ha noe utfall for salget av Superba Krill, siden det går med lite av forholdsvis lite krill i kosttilskuddet.

Satser på prisoppgang
Selskapet har også stor tro på hvordan leveransene til oppdrettsnæringen vil utvikle seg. Prisen har steget de siste månedene.

Økt interesse for fiskefôringrediensen Qrill og selskapet solgte 2.729 tonn Qrill i tredje kvartal. Det er en oppgang fra 1.232 tonn i tredje kvartal 2008. Sammenlignet med andre kvartal er det en oppgang på 60 prosent.

Selv om prisene lå noe lavere i årets tredje kvartal enn på samme tid i fjor, så har selskapet stor tro på utviklingen.

- Prisen de siste måneder viser imidlertid stigende trend, noe som først og fremst vil slå ut på kontrakter som inngås med levering i 2010. Ved utgangen av tredje kvartal er det ytterligere inngått kontrakter for fremtidig levering av cirka 3.200 tonn.

Forsiktig med guiding
- Det at vi har mer etterspørsel enn tilbud slår ut veldig på prisen, sier Johansen til NA24.

Selv om selskapet er optimistiske med tanke på fremtiden så er de forsiktige med å gi noen mål på resultatene. Likevel bekrefter de at det er mer visibilitet nå enn i andre kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.