NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Foto: Illustrasjonsbilde (Scanpix)

Tungt på Wall Street

Selskapene skuffer investorene på Wall Street. Indeksene faller fra start.

De toneangivende indeksene faller fra start etter at flere selskaper har skuffet markedet med sine resultater.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag endte de amerikanske børsene ned, drevet av stigende oljepris. Den industritunge Dow Jones Industrial-indeksen hadde en tilbakegang på 0,25 prosent, den brede S&P 500-indeksen falt 0,05 prosent, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,14 prosent.

Skuffet over Apple
Etter New York-børsene stengte mandag la Apple frem sine kvartalsresultat. IT-selskapet har avvikende regnskaps år og presenterte mandag kveld et resultat på 1,07 milliarder dollar. Det tilsvarer 1,19 dollar per aksje og er langt bedre enn ved samme periode i fjor. Da leverte de et resultat på 818 millioner dollar eller 92 cents per aksje.

LES MER:Skuffende utsikter fra Apple

Til tross for rekordresultat kommuniserte selskapet skuffende utsikter. De skuffende utsiktene sender aksjen ned nesten ni prosent fra start tirsdag.

Det spekuleres nå også om Steve Jobs kan ha fått kreft nok en gang.

LES MER:Kreftrykter rundt Apple-sjefen

I tillegg er det svekkede resultater og utsikter som tynger det amerikanske aksjemarkedet. American Express, Texas Instruments, Vodafone Group og Wachovia har også lagt frem tall som bekymrer investorene.

Rekordtap
Wachovia rapporterte om et rekordtap på hele 8,9 milliarder dollar i kvartalet. I tillegg rystet banken markedet med å opplyse om at de kutter utbytteutbetalingene og at de vil gi 6.350 ansatte sparken.

Nøkkeltall klokken 16.15:
Dow Jones Industrial: - 0,10 % til 11.456,27 poeng
S&P 500: - 0,39 % til 1.255,11 poeng
Nasdaq: - 0,42 % til 2.269,96 poeng

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere