NA24.no


Oslo Børs falt mer enn de fleste andre børsene i Europa mandag.
Oslo Børs falt mer enn de fleste andre børsene i Europa mandag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Tungvektere trakk Oslo Børs ned

Men Next Biometrix fortsatte oppgangen etter fredagens himmelferd.

Oslo Børs åpnet i pluss mandag morgen, men hovedindeksen falt gradvis utover dagen og endte til slutt på 612,86, en nedgang på 0,96 poeng.

Tungvektere som Statoil (- 2,60 prosent), Norsk Hydro (- 0,64 prosent) og DNB (- 1,00 prosent) bidro til å trekke hovedindeksen ned.

Next fortsatt i form
Fingeravtrykksselskapet Next Biometrix hadde imidlertid en ny, god dag.

Etter meldingen om at det sprøytes 120 millioner kroner i frisk kapital inn i selskapet gjennom en aksjeutvidelse, steg aksjen hele 83,5 prosent fredag. Mange ville sikre seg Next-aksjer også mandag, og aksjen endte opp 17,42 prosent.

På det høyeste i dag ble Next omsatt for 120,50 kroner, men aksjen sluttet på 104,50. Omsetningen var på hele 212,77 millioner.

For DNO-aksjonærene ble det en skuffende dag. Oljeselskapet falt 7,54 prosent på en dag da oljeprisen har holdt seg omtrent uendret. Det har heller ikke kommet noen nyheter fra selskapet som kan forklare nedgangen.

Feriemodus på Wall Street
I dag er det Columbus Day i USA, noe som innebærer at føderale institusjoner, obligasjonsmarkedet og mange banker holder stengt. Det pleier heller ikke å komme makrotall denne dagen.

Indeksene på Wall Street var svakt opp et kvarter etter børsåpning i ettermiddag norsk tid.

USA-børsene kommer fra en god uke, der S&P 500 hadde sin beste ukesperiode (opp 3,3 prosent) siden desember 2014.

Tidligere i dag kom nyheten om at Dell kjøpe datalagringsselskapet EMC for 67 milliarder dollar – eller ca 536 milliarder kroner. Det er det største oppkjøpet som noensinne har vært i innen teknologibransjen.

EMC-aksjen var opp ca 3 prosent noen minutter etter åpning.

I morges norsk tid var det jubel på børsene i Asia. Shanghai-børsen endte opp 3,3 prosent, mens Hang Seng i Hongkong steg med 1,2 prosent. I Japan holdt markedene feriestengt.

I Europa er det fleste børsene ned mandag ettermiddag. Euronext 100 faller 0,65 prosent, mens CAC 40 i Frankrike har slanket seg 0,66 prosent. DAX i Frankfurt og Moskva RTS så lenge ut til å ende i pluss, men har falt på minussiden i løpet av ettermiddagen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere