NA24.no

Tungvekterne tynger

Sist oppdatert:
Oljeprisen faller videre og sender Oslo Børs så smått ned. Markedet venter på flere resultater.

FØLG KURSENE HER

Tungvekterne tynger Oslo Børs etter at oljeprisen fortsetter å falle. Hovedindeksen er ned 0,21 prosent til 382,87 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Prisen på et fat nordsjøolje med levering i august faller videre til 72,58 dollar tirsdag morgen. Igjen er det knyttet forventninger til amerikanernes bilbruk og hvordan kjøresesongen påvirker bensinlagrene i landet. Situasjonen rundt Nord Korea virker å ha roet seg noe ned etter at det ikke har blitt flere prøveoppskytninger.

Samtidig har det den siste tiden vært samtaler mellom EU og Iran i forbindelse med Irans atomprogram.

Tung olje
Oljegigantene Statoil og Norsk Hydro leder an i nedgangen og faller henholdsvis 1,09 prosent til 181,50 kroner og 1,18 prosent til 167,50 kroner. DNO faller 0,80 prosent til 12,40 kroner, mens Altinex stiger igjen etter at de skuffet markedet med varsel om lavere produksjon. Aksjen er opp 0,76 prosent til 1,33 kroner.

Yara blir løftet 1,80 prosent til 84,75 kroner etter at selskapet meldte at de gjennom salg av energikontrakter får et positivt bidrag til driftsresultatet og EBITDA på 300 millioner kroner.

Fall på tall
Software Innovation som i går skuffet markedet med et overraskende resultatvarsel faller 3,50 prosent til 19,30 kroner. Selskapet sliter med inntektene fra tjenestesektoren og vil ikke klare å nå målene fra tidligere i år. Omsetingen i aksjen er ikke all verden og verdier for kun 68.550 kroner har byttet hender.

Rocksource følger etter med en tilbakegang på 2,72 prosent til 1,43 kroner, men det er kun omsatt aksjer for 295.100 kroner.

Itera slapp i dag tall for andre kvartal. Selskapet kan vise til en bedring i resultatet, men markedet virker ikke være helt overbevist over hva IT-selskapet melder. Aksjen faller 2,55 prosent.

Kursvinnerne
Seismikkselskapet TGS-Nopec topper listen over vinnere og stiger 2,88 prosent. Det er meglerhuset Lehman Brothers som er den dominerende kjøperen og står bak rundt 62 prosent av alle nettokjøpene.

Det kanadiske oljeselskapet CanArgo følger etter med en oppgang på 2,69 prosent, men det er kun omsatt aksjer for like over 22.000 kroner.

Børsnykomlingen Petrojarl som bli skilt ut fra Petroleum Geo Service følger opp og stiger 2,24 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere