NA24.no

Tuppet ut av Børsen

Oljemygg strykes fra Oslo Børs

Oslo Børs vedtar å stryke CanArgo Energy Corporation fra notering på Oslo Børs. Selskapet har satset på oljeutvinning i republikken Georgia, men har slitt med å tjene penger.

Nå er tålmodigheten til Oslo Børs slutt.

Klarer ikke kravene
«Bakgrunnen for strykning av selskapet er at det ikke lenger tilfredsstiller kravene til å være et børsnotert selskap. Selskapet har brutt reglene i løpende forpliktelser ved at årsrapporten for 2008 ikke er offentliggjort. I tillegg er kursverdien for selskapets aksjer betydelig lavere enn minimumskravet og selskapets markedsverdi betydelig lavere enn minimumsvilkåret på 300 millioner kroner i børsens opptaksregler.»

Børsen krever at et børsnotert selskap må være av en viss kvalitet og størrelse for at børsnoteringen skal ha en verdi både for investorene og markedet. Det er ikke tilfelle for CanArgo, mener børsstyret.

«I den interesseavveining som er gjort mellom aksjonærenes og selskapets interesse i fortsatt børsnotering og hensynet til minstekravene for notering i et regulert marked, er børsen kommet til at ulempene med strykning her må vike.»

Oversender DNO-klage
Børsens styre har samtidig besluttet å oversende klager fra DNO International og Namsos Trafikkselskap til børsklagenemnden. Klagene gjelder henholdsvis ileggelse av overtredelsesgebyr og avslag på søknad om strykning av selskapets aksjer fra Oslo Børs.

Namsos Trafikkselskap ønsker å bli strøket fra Oslo Børs, men dette har blitt nektet av børsens ledelse. I DNOs tilfelle er det gebyret i forbindelse med brudd på børsens regler som det krangles om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere