NA24.no

Tusenvis av nye boliger blir ikke bygd


REFSER: Administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig mener lokalpolitikere ikke tør ta upopulære valg, og dermed stikker kjepper i hjulene for statlige planer.
REFSER: Administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig mener lokalpolitikere ikke tør ta upopulære valg, og dermed stikker kjepper i hjulene for statlige planer. (Selvaag Bolig)
Sist oppdatert:
Selvaag refser en rekke kommuner og mener lokalpolitikerne er redde innbyggerne.

Oslo (NTB): I de statlige planretningslinjene heter det at nye boliger skal bygges nær kollektivknutepunkter. Likevel blir mange tusen boliger ikke bygd fordi lokale politikere ikke vil eller ikke våger å si ja til prosjektene, sier Selvaags administrerende direktør

.– Totalt er vi inne i 15 kommuner, og generelt sett er politikere overalt redde for lokalbefolkningen, spesielt i valgår. Ingen vil ha nye naboer. Derfor ender vi alltid opp i håpløse diskusjoner som fører til at prosjekter blir forsinket og utsatt. Dette er tilfelle både i Bærum, Bergen, Stavanger, og Sandnes, sier Baard Schumann i Selvaag Bolig til Dagsavisen.

Bare i Bærum er det snakk om 1.600 nye boliger som de ikke får bygd før eventuelt en ny kommuneplan er på plass om seks til åtte år. Schumann sier dette dreier seg om boliger nær kollektivknutepunkter.

– Ja, vi kjøper ikke tomter langt unna eksisterende eller kommende kollektivknutepunkt. For ti år siden var ikke folk opptatt av nærhet til kollektivknutepunkt, men nå er det noe av det første de ser på.

Han sier det ikke henger på greip at lokalpolitikerne i Bærum sier nei til bygging langs kollektivknutepunktene, men samtidig heier fram bygging av 2.000 nye boliger for 6.000 personer på Fossum. Miljøpartiet De Grønne har tidligere betegnet dette som en bilbasert bydel. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere