*Nettavisen* Økonomi.

Tusenvis støtter Facebook-angrep på Dnb

Heidi Sabine og Markus Kaltvedt som må betale over 700.000 kroner etter megler-smell.

29.10.12 14:32

- Jeg er helt overveldet, sier Heidi Sabine Kaltvedt til Nettavisen.

Etter at 28-åringen skrev sin historie på Dnbs Facebook-side tirsdag, har nesten 4000 personer likt og over 400 kommentert innlegget hennes på bare ett døgn.

Torsdag morgen har innlegget nesten 5000 likes og 500 kommentarer.

Les hele innlegget ved å følge denne lenken.

- Jeg er utrolig takknemlig og glad for responsen. Det er utrolig hvor mye folk bryr seg. Mange truer med å bytte bank hvis Dnb ikke ordner opp, sier Heidi Sabine Kaltvedt til Nettavisen.

Familien Kaltvedt er den rettslige motparten til eiendomsselgeren Gro Hege Walmestad (45). Nettavisen NA24 skrev om Walmestads kamp mot Kaltvedt og Dnb Eiendom mandag.

Les saken her: - Dette har vært et ubeskrivelig mareritt

- Da jeg så saken på Nettavisen NA24 tenkte jeg at jeg like gjerne kunne smi mens jernet var varmt og legge ut hva jeg mente på Dnb sin Facebook-side, sier Heidi Sabine Kaltvedt til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ville stanse juletreproduksjon
Walmestad ble saksøkt av Heidi Sabine og mannen Markus Kaltvedt etter at en eiendomsmegler i Dnb Eiendom sørget for at Walmestads eiendom ble solgt til 3,2 millioner kroner.

Eiendommen på Nøtterøy ble brukt til produksjon av juletrær. Kaltvedt valgte å saksøke Walmestad hvis hun ikke stanset produksjonen umiddelbart, siden de trodde de hadde kjøpt eiendommen.

Det viste seg imidlertid at Walmestad aldri hadde akseptert budet på 3,2 millioner, som var 1,3 millioner under taksten som viste seg å være riktig. Walmestad fikk medhold etter to års kamp i retten.

Har du opplevd noe lignende? Tips meg på nina.schage@nettavisen.no eller ring meg 94234416

- Det har vært et ubeskrivelig mareritt, sa Walmestad til Nettavisen NA24.

Eiendomsmegler får all skyld
Kaltvedt tapte i lagmannsretten. Men det var vitnet deres, eiendomsmegleren i Dnb Eiendom, som fikk all skyld i saken.

«Lagmannsretten legger til at saken ikke har vært tvilsom. Det er beklagelig at så vel kjøper som selger har kommet opp i en svært vanskelig situasjon på grunn av meglerforetakets forhold», står det i dommen.

Mest lest på Nettavisen nå:

Heidi Sabine Kaltvedt forklarer i Facebook-innlegget hvorfor familien valgte å gå til sak mot Walmestad:

«NN har et vitne til som har overhørt aksepten, vi går til sak med god tro om at meglers ord var nok til å vinne denne saken. Det som skulle vise seg i retten er at megler har på godt norsk sovet i timen», står det i konas Facebook-innlegg.

«Slurvete arbeid av en totalt inkompetent megler har kostet oss to år med HELVETE og usikkerhet, og når siste dommen kommer så er den soleklar; Megler har gjort slett jobb, og retten tror selger, og at hun aldri har godtatt budet», skriver Heidi Sabine Kaltvedt videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fått to barn
Familien Kaltvedt ble dømt av Agder lagmannsrett til å betale rundt 740.000 kroner etter det to år lange marerittet, opplyser Markus Kaltvedt overfor Nettavisen NA24.

- Vi er en ung nystartet familie som har fått to barn i løpet av rettssaken. Det er ikke bare bare å måtte betale en slik pengesum, sier Markus Kaltvedt til Nettavisen NA24.

«Så her sitter vi, et par i slutten av 20-årene med to små unger, har brukt opp alle våre småpenger. Måtte låne penger i banken og privat for å betale for at DERES megler ikke har gjort jobben sin!», står det i Heidi Sabine Kaltvedts Facebook-innlegg til Dnb.

Klikk på bildet for å forstørre.

Overveldet over Facebook-støtte
- Hva synes du om responsen du har fått på Facebook?

-Jeg er helt overveldet. Jeg hadde aldri trodd at så mange skulle engasjere seg. Da innlegget hadde hundre likes tenkte jeg «wow», det er helt rått. Da jeg våknet på onsdag hadde innlegget passert 1400 likes, sier Heidi Sabine Kaltvedt.

Innlegget har vært borte fra Dnbs Facebookside store deler av onsdagen. Årsaken skal være at den enorme aktiviteten fører til at innlegget ender opp i Facebooks spamfilter.

- Vi har flyttet det ut til veggen vår igjen fire ganger i dag. Vi er i dialog med Facebook for å løse problemet, opplyser informasjonsdirektør i Dnb Thomas Midteide til Nettavisen NA24.

Har du opplevd noe lignende? Tips meg på nina.schage@nettavisen.no eller ring meg 94234416

Skal møte Dnb
Kaltvedt ble kalt inn til møte av Dnb etter at innlegget ble publisert på Facebook. Dagen før dette innlegget publiserte Nettavisen NA24 artikkelen som omtalte den samme saken.

Heidi Sabine Kaltvedt ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før møtet med Dnb fredag morgen. Årsaken er at hun ikke vil ødelegge sjansen til å slippe å betale de enorme saksomkostningene den nyetablerte familien har blitt pålagt.

- Jeg synes det er synd at saken må få oppmerksomhet fra media for at vi skal bli hørt. Vi ønsket å ordne opp dette i stillhet, men vi har blitt blankt avvist av Dnb, sier Heidi Sabine Kaltvedt.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Sånt kan skje
- Må man ha 4000 likes på Facebook og medieomtale for å få hjelp av Dnb?

- Jeg kjenner ikke til tidligere dialog i denne saken, så jeg vil ikke kommentere hvorfor vi ventet til nå med å invitere Kaltvedt til et møte. Men vi skal selvfølgelig snakke med dem, sier Midteide til Nettavisen NA24.

Midteide poengterer at Dnb ikke har vært en part i rettssaken, kun et vitne.

- Du sa tidligere at Dnb har tillit til at eiendomsmegleren gjør en god jobb. Mener du fortsatt det?

- Hun har 20 års erfaring som eiendomsmegler, og har sikkert solgt tusenvis av eiendommer. Denne saken har vært for retten, som mener vi har gjort en feil. Sånt kan skje, og det beklager vi selvfølgelig, sier Midteide.

Les også disse sakene:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.