TV 2 får forlenget TV-avtalen

– Forlengelsen sikrer at vi i perioden mens vi jobber med stortingsmeldingen, har en TV-kanal som tilbyr et bredt allmennkringkastingsinnhold, sier kulturminister Thorhild Widvey (H).

– Forlengelsen sikrer at vi i perioden mens vi jobber med stortingsmeldingen, har en TV-kanal som tilbyr et bredt allmennkringkastingsinnhold, sier kulturminister Thorhild Widvey (H). Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

I nye 12 måneder.

05.02.15 12:52

Kulturdepartementet tilbyr TV 2 en ettårig forlengelse av avtalen som gir kanalen status som formidlingspliktig allmennkringkaster.

Årsaken er at den tidligere varslede stortingsmeldingen om NRK nå også skal omfatte kommersiell allmennkringkasting, opplyser Kulturdepartementet.

– Forlengelsen sikrer at vi i perioden mens vi jobber med stortingsmeldingen, har en TV-kanal som tilbyr et bredt allmennkringkastingsinnhold, sier kulturminister Thorhild Widvey (H).

Dagens avtale varer ut 2015, og TV 2 tilbys altså en forlengelse ut 2016.

Utvidet stortingsmelding

Kulturministeren mener en stortingsmelding som også inkluderer en vurdering av rammevilkårene for kommersiell allmennkringkasting, gir et «bredere perspektiv».

– Det vil styrke meldingen og øke muligheten til å kunne se de store spørsmålene i kringkastingspolitikken i sammenheng, sier Widvey.

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann, Arild Grande, gir regjeringen ros for å tilby TV 2 en forlengelse på ett år:

– Dette er fornuftig. Det begynte å haste ettersom dagens avtale løper ut ved nyttår. Et slikt grep skaper mer forutsigbarhet, sier Grande til NTB.

Krav til sendinger

Avtalen mellom Kulturdepartementet og TV 2 har som mål sikre en kommersiell, riksdekkende kringkaster med visse allmennkringkastingsforpliktelser, samt bidra til å opprettholde et redaksjonelt fjernsynsmiljø i Bergen.

Avtalen stiller flere krav til sendingene, for eksempel at norskspråklige programmer skal utgjøre minst 50 prosent av sendetiden, samt norskspråklige program for barn og unge. Den stiller også krav om at TV 2 skal benytte begge de offisielle målformene.

Kulturdepartementet og TV 2 inngikk avtalen i 2010. (©NTB)

Dagens avtale som gir TV 2 status som formidlingspliktig allmennkringkaster, varer ut 2015. Kulturdepartementet tilbyr nå TV 2 at avtalen forlenges ut 2016.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.