TV 2 kjøper mer engelsk fotball

Foto: Pa Photos

Sikrer rettigheter bare dager før avspark.

17.08.12 11:53

TV 2 har inngått avtale om kjøp av rettighetene til engelske Championship, FA-cupen, Ligacupen, Community Shield, playoff-kampene til Premier League, og flere engelske landskamper.

- Nå «eier» vi hele det engelske fotballproduktet, sier direktør for betal-tv, i TV 2, Øivind Johannessen, i en pressemelding.

- Dette er gøy for oss, vi vet jo at det er en ekstrem interesse for engelsk fotball i Norge, ikke bare rundt Premier League-lagene, men også rundt mange lag i andre divisjoner.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Satser stort på engelsk fotball
Med de nye rettighetene har TV 2 nå fått på plass innhold som utvider og styrker kanalens satsing på engelsk fotball.

- Samlet gir dette TV 2 en unik posisjon i forhold til alle de seerne som gleder seg over god engelsk fotball, sier Johannessen i meldingen.

Foto: Solum, Stian Lysberg

Avtalen TV 2 har sikret seg har en varighet på ett år, men med opsjon til fem års forlengelse. TV 2 har nå minst fire år med rettigheter for Premier League og minimum samme lengde for de andre rettighetene.

Stor interesse i Norge
- Vi vet jo at interessen også for Championship er stor i Norge. Bare Leeds alene har 4500 medlemmer av sin norske supporterklubb. I tillegg vil Ståle Solbakkens nye jobb som trener i Wolverhampton og Morten Gamst Pedersens Blackburn være elementer som gjør at vi tror interessen også for den nest øverste divisjonen i engelsk fotball er stor i Norge. I tillegg vil rettighetene for FA-cupen gjøre at kundene på våre Premier League-kanaler nå kan glede seg over å kunne få alt av engelsk fotball på ett og samme sted, sier en fornøyd sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen i meldingen.

Med i avtalen er også den engelske ligacupen og de engelske hjemmelandskampene (minus VM-kvalifiseringskampene) i avtaleperioden.

Kampene i Championship, totalt rundt 130 kamper pr. sesong, vil bli sendt på TV 2s Premier League-kanaler, men etter hvert vil også noen av kampene legges på TV 2 SPORT. I tillegg vil TV 2 Sumo tilby alle kampene i den nye store rettighetspakken TV 2 sikret seg i går.

Sesongstarten i den nest øverste divisjonen i England er allerede i dag, 17 august. TV 2 åpner sine sendinger med kampen mellom den gamle storheten Leeds og Ståle Solbakkens Wolverhampton på lørdag den 18. august. Den kampen sendes på TV 2 Zebra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.