NA24.no

TV 2 kupper Tufte

Sist oppdatert:
TV 2 bekrefter en ny sesong med TVNORGE-suksessen «Heia Tufte».

(YEYE): Hvem husker vel ikke de sjenerte gutta som haltet seg rundt på banen med kart og kompass? Det tok ikke lange tida før Tufte-feberen herjet vilt, og Norge gikk amok. Spillerne ble stjerner over natten.

Nå kommer den populære fotballserien tilbake på skjermen til høsten, men denne gangen på en annen kanal.

TV 2 bekrefter
TV 2 bekrefter ovenfor Yeye at Tufte er tilbake på skjermen til høsten.

- Det kom litt tidlig dette her, men jeg kan bekrefte at Tufte har meldt overgang fra TV Norge til TV 2 Zebra, sier informasjonsmedarbeider i TV 2, Alex Iversen til Yeye.

Ifølge Iversen blir det mye nytt i serien:
- Laget blir helt nytt, og det blir ny trener, sier han.

Om navnet blir Tufte er fortsatt usikkert.
- Rettighetene må avklares, og vi vet ikke nå om navnet blir Tufte, sier Iversen.

Skulle ikke offentliggjøres ennå
TV 2s Tufte-planer hadde ikke blitt offentliggjort på en stund hadde det ikke vært for en glipp. Nettstedet Aktiv i Oslo kunne med fete typer onsdag proklamere at «Tufte er tilbake» med tilhørende invitasjon til audition om å delta i programmet.

«Synes du tredjegradsligninger er enklere enn offsideregelen, er du bedre på podcast enn innkast, ja er du rett og slett bare en mann med en sterk interesse for noe helt annet enn fotball, da kan Tufte være noe for deg», lød audition-teksten og vitner om at programmet fortsatt har samme ordlyd som tidligere sesonger selv om det nå visstnok skal sendes på en ny kanal.

Fjernet audition-annonse
Da Yeye først kontaktet TV 2 tidlig onsdag hadde ikke kanalen anledning til å kommentere annonsen som lå ute på nettet. Annonsen ble imidlertid raskt fjernet etter telefonsamtalen, og den var tydelig en glipp som ikke skulle vært publisert på nåværende tidspunkt.

TV 2 håper på et samarbeid med eliteserien.

- Vi håper på at laget kan møte et all star lag. De kommer sannsynligvis til å møte lag som er knyttet til Tippeligaen på en eller annen måte, sier Iversen.

Om det blir en kamp mot det første Tufte-laget kjenner ikke Iversen til. Serien skal spilles inn i sommer eller sensommeren, og kommer på skjermen til høsten.

Tror ikke på suksess
Lars Olav Karlsen fra første sesong av Tufte IL er skeptisk til om programmet kan få like stor suksess på TV 2 Zebra som det hadde på TVNORGE.
- Jeg har ikke fått forespørsel om å være med, men de vil vel prøve med en helt ny gjeng, sier Lars Olav Karlsen til Yeye.

Han tror imidlertid ikke at serien vil falle i smak.

- Det var jo en grunn til at folk ikke så på sesong 2 på TVNorge, og det var vel fordi det ikke var den samme gjengen, sier Karlsen.

- Thorstvedt skeptisk
- Jeg tviler på at Erik Thorstvedt blir med, for han var skeptisk til sesong 2 også, sier han.

Karlsen svartmaler ikke TV 2 helt i forsøket på å gjenta suksessen.
- Hvis det blir bra, så vil jeg følge med. Hvis de klarer å få frem essensen fra første sesong blir det veldig veldig bra, sier Karlsen.

For siste nytt fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere