NA24.no

Foto: Lefteris Pitarakis (Ap)

TV 2 lager undervisning om terror

Skoleelever vil få oppgaver, tekst og video om drapene på Utøya og eksplosjonen i Oslo sentrum.

Alt står klart til skolestart kommende mandag. Det blir laget egne undervisningsopplegg både for barnetrinnet, ungdomstrinnet, videregående skole og voksenopplæring for innvandrere.

Gjennom nett-tjenesten TV 2 Skole vil elevene få oppgaver, tekst og video om drapene på Utøya og eksplosjonen i Oslo sentrum. TV 2 Skole har også samarbeidet med barnepsykolog Magne Raundalen, som sammen med forsker Jon-Håkon Schultz har laget en anbefaling som Kunnskapsdepartementet har sendt ut til landet skoler.

- Dette er både et grunnlag for å samtale med barna i den første tiden etter skolestart, og et undervisningsopplegg tilknyttet læreplaner i samfunnskunnskap, historie og norsk for elever på eldre årstrinn. Hoveddelen består av spesiallaget video for skolebruk, og med pedagogiske oppgavesett laget til vidoene, sier redaktør for TV 2 Skole, Kjell Øvre Helland i en melding.

TV 2 Skole lager egne versjoner for 1.-3-årstrinn, og 4.-7. årstrinn. Tonje Steinsland har ansvaret for barnetrinnet. For de yngste blir det lagt vekt på å fortelle hva som egentlig skjedde i sommer på en måte som lærerne kan bruke i møte med de yngste. Her vil det IKKE være detaljer og sterke bilder, men målet er å skape et grunnlag for samtale, refleksjon og tegninger.

Det blir også laget egne versjoner for ungdomstrinnet og for videregående skole. Ingunn Kyrkjebø har ansvar for disse sendingene. Her vil det i større grad enn på barnetrinnet bli lagt vekt på å forklare det norske demokratiets funksjon, det flerkulturelle samfunnet og forholdet mellom lov, rett og straff.

TV 2 Skole skal lage egne innslag på video hver uke, og disse presenteres sammen med oppgaver på tv2.skole.no, med nye aktuelle innslag og oppgaver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere