*Nettavisen* Økonomi.

TV 2 og Canal Digital er fortsatt i forhandlinger

Avtalen utløper ved midnatt:

FORHANDLINGER: Ved midnatt natt til fredag løper avtalen mellom TV 2 og Canal Digital ut. Torsdag kveld er de ennå i forhandlinger. Foto: (NTB scanpix)

- Vi forhandler fortsatt med mål om å komme til enighet, sier Tormod Sandstø i Canal Digital.

01.06.18 00:00

Ved midnatt natt til fredag løper avtalen mellom TV 2 og Canal Digital ut. Blir ikke selskapene enige, kan konsekvensen være at TV 2s kanaler blir utilgjengelige for Canal Digitals kunder.

- Vi forhandler fortsatt med det mål om å komme til enighet, og avtalen løper ut ved midnatt, sier Tormod Sandstø, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital, til Nettavisen rundt 20.30 torsdag kveld.

Den samme meldingen ble repetert til NTB 22:40. Ifølge Kampanje var det stor avstand mellom partene helt inn til forhandlingenes innspurt. Nettstedets kilder beskriver forhandlingene som intense.

Ved midnatt var det fortsatt ingen avklaring.

- Skjermene kan bli svarte

Gode tre timer før avtalen løper ut, er Sandstø fortsatt positiv.

- Det at man forhandler så tett inn mot en frist, er ikke en uvanlig situasjon. Det har man gjort før, og vi håper det kan løses.

Klikk på bildet for å forstørre.

KOMMUNIKASJONSDIREKTØR: Tormod Sandstø i Canal Digital. Foto: (Telenor)

Et brudd mellom partene kan ramme nær en million husstander.

- Vil deres kunder oppleve at TV 2-kanalene går i svart ved midnatt om dere ikke blir enige med TV 2?

- Det håper vi ikke, og vårt ønske er å få til en avtale. Men det har jo skjedd tidligere at skjermene blir svarte for en periode, frem til man blir enige om en ny avtale, sier Sandstø.

TV 2: - Vil gjøre alt i vår makt

Selskapene forhandler om hvor stor del av TV 2s programinnhold Canal Digital, som er eid av TV 2, skal ha rett til å vise på TV og i sine strømmetjenester, samt hvor mye Canal Digital skal betale for å ha TV 2s kanaler i sine kanalpakker.

Ifølge VG forhandles det også om distribusjon av strømme-TV.

TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør, Olav T. Sandnes, har tidligere uttalt at de kommer til å gjøre alt i sin makt for å komme frem til en løsning med Canal Digital.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL BLI ENIGE: Olav T. Sandnes sier at de vil gjøre alt i sin makt for å bli enige med Canal Digital. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.