Ved midnatt natt til fredag løper avtalen mellom TV 2 og Canal Digital ut. Blir ikke selskapene enige, kan konsekvensen være at TV 2s kanaler blir utilgjengelige for Canal Digitals kunder.

- Vi forhandler fortsatt med det mål om å komme til enighet, og avtalen løper ut ved midnatt, sier Tormod Sandstø, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital, til Nettavisen rundt 20.30 torsdag kveld.

Den samme meldingen ble repetert til NTB 22:40. Ifølge Kampanje var det stor avstand mellom partene helt inn til forhandlingenes innspurt. Nettstedets kilder beskriver forhandlingene som intense.

Ved midnatt var det fortsatt ingen avklaring.

- Skjermene kan bli svarte

Gode tre timer før avtalen løper ut, er Sandstø fortsatt positiv.

- Det at man forhandler så tett inn mot en frist, er ikke en uvanlig situasjon. Det har man gjort før, og vi håper det kan løses.

Et brudd mellom partene kan ramme nær en million husstander.

- Vil deres kunder oppleve at TV 2-kanalene går i svart ved midnatt om dere ikke blir enige med TV 2?

- Det håper vi ikke, og vårt ønske er å få til en avtale. Men det har jo skjedd tidligere at skjermene blir svarte for en periode, frem til man blir enige om en ny avtale, sier Sandstø.

TV 2: - Vil gjøre alt i vår makt

Selskapene forhandler om hvor stor del av TV 2s programinnhold Canal Digital, som er eid av TV 2, skal ha rett til å vise på TV og i sine strømmetjenester, samt hvor mye Canal Digital skal betale for å ha TV 2s kanaler i sine kanalpakker.

Ifølge VG forhandles det også om distribusjon av strømme-TV.

TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør, Olav T. Sandnes, har tidligere uttalt at de kommer til å gjøre alt i sin makt for å komme frem til en løsning med Canal Digital.