NA24.no

TV 2 og DN felt av PFU

Brøt god presseskikk.

TV 2s «Dokument 2»-reportasje «Rovdrift» ble klaget inn for PFU av fôrprodusenten EWOS og Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tirsdag fikk klagerne medhold i PFU-utvalget.

- Klagerne finner det uakseptabelt at verken EWOS eller bransjen fikk anledning til samtidig å imøtegå beviselig uriktige påstander og alvorlige anklager. Etter klagernes mening har TV 2 dermed også forsømt sin undersøkelsesplikt. Klagerne reagerer også på måten et gammelt intervjuopptak med EWOS’ konsernsjef blir brukt.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Også DN gikk på et nederlag i PFU.

Poppe & Co Eiendomsmegling var ikke fornøyd med en artikkel i Dagens Næringsliv i januar 2009. Artikkelen tok for seg konflikter knyttet til et megleroppgjør, i forbindelse med salg av boenheter i et leilighetskompleks i Kvitfjell i Ringebu kommune.

Eiendomsmeglerne mente artikkelen ga en ubalansert fremstilling, hadde manglende saklighet og at det var en uvilje hos avisen til å rette opp feil. Poppe hevdet også manglende mulighet til samtidig imøtegåelse.

Poppe fikk medhold i utvalget tirsdag etter lunsj.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere