Gå til sidens hovedinnhold

TV 2-reportere tatt av egyptiske soldater

De kjente TV-reporterne ble løslatt av folkemassene.

Ifølge TV2nyhetene.no ble utenriksreporter Fredrik Græsvik og fotograf Frode Hoff pågrepet av soldater da de dekket opptøyene i Egypt for TV 2 Nyhetene.

- Frode gikk foran et demonstrasjonstog og filmet da soldater grep tak i ham og forsøkte å ta fra ham kameraet. Det var tydelig at de ville ta opptakene, forteller Græsvik, som selv ble forsøkt tatt da han kom til for å stanse soldatene.

Men da de rundt 300 demonstrantene som gikk i toget fikk øye på hva som foregikk ble de rasende, og kom de to TV-profilene til unnsetning.

Tiltak i mot media
Egyptiske sikkerhetsmyndigheter har hele tiden kjørt hardt i mot mediene. En britisk BBC-reporter skal tidligere ha blitt angrepet av soldatene.

Myndighetene har også skrudd av internett i landet. I forrige uke ble mobiliseringen - som i stor grad har skjedd via sosiale medier - ble hindret da internett gikk i svart i hele eller deler av Egypt en time før midnatt torsdag.

Arresterer journalister
Mandag ble seks journalister fra den arabiske TV-stasjonen Al-Jazeera anholdt av militæret i Egypt. Det kommer frem på TV-stasjonenens hjemmesider.

Den arabiske TV-stasjonen har vært nyhetsførende på mange av nyhetene som har kommet fra Egypt under opprøret, og i helgen fikk president Hosni Mubaraks regime nok. Da ble TV-stasjonens Kairo-kontor stengt.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken