TV 2 skuffer inn 250 millioner

STOLT: Sjefredaktør i TV 2, Alf Hildrum.

STOLT: Sjefredaktør i TV 2, Alf Hildrum. Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Midt under eierkrigen signerer kulturminister Anniken Huitfeldt ny TV-avtale for TV 2.

03.12.10 12:00

Kulturminister Anniken Huitfeldt og Alf Hildrum, sjefredaktør i TV 2, undertegner klokken 13,30 idag en ny TV2-avtale. Det kommer frem i en melding fra Kulturdepartementet fredag.

Avtalen som signeres vil gi TV 2 status som «formidlingspliktig kommersiell allmennkringkaster». Avtalen gjør at TV 2 forblir i Bergen, samtidig som de mottar midler fra tv-distributørene og dermed øker sin inntekt, trolig med så mye som 250 millioner kroner.

De siste månedene har det foregått et spill om den kommersielle TV-kanalen.

Etter det NA24 erfarer er årsaken at Telenor ønsker seg ut av avisbransjen, og inn som en direkte eier i TV 2. I dag eier selskapet 20 prosent indirekte via sitt eierskap i A-pressen.

De siste månedene har både den svenske mediegiganten Bonnier og Telenor meldt sin interesse for å kjøpe A-pressens 50 prosents eierandel i TV 2.

Men et salg av A-pressens aksjer i TV 2 til Telenor og Bonnier er vanskelig å få til politisk.

Ved salg til Bonnier vil hele TV 2-konsernet havne på utenlandske hender, noe som trolig er stikk i strid med den rødgrønne regjeringens intensjoner, hevder kilder overfor NA24/Propaganda.

Et direktesalg til Telenor vil føre til et politisk ramaskrik, særlig fra høyresiden. Staten er som kjent storeier i Telenor og vil da bli sittende på eiersiden i både TV2 og NRK.

Les mer: Derfor kom sjokkavgangen

Les også: Siv Jensen vil ikke eie TV 2

NA24 kommer tilbake med mer

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.