NA24.no

TV 2 skuffer inn 250 millioner

STOLT: Sjefredaktør i TV 2, Alf Hildrum.
STOLT: Sjefredaktør i TV 2, Alf Hildrum. Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Midt under eierkrigen signerer kulturminister Anniken Huitfeldt ny TV-avtale for TV 2.

Kulturminister Anniken Huitfeldt og Alf Hildrum, sjefredaktør i TV 2, undertegner klokken 13,30 idag en ny TV2-avtale. Det kommer frem i en melding fra Kulturdepartementet fredag.

Avtalen som signeres vil gi TV 2 status som «formidlingspliktig kommersiell allmennkringkaster». Avtalen gjør at TV 2 forblir i Bergen, samtidig som de mottar midler fra tv-distributørene og dermed øker sin inntekt, trolig med så mye som 250 millioner kroner.

De siste månedene har det foregått et spill om den kommersielle TV-kanalen.

Etter det NA24 erfarer er årsaken at Telenor ønsker seg ut av avisbransjen, og inn som en direkte eier i TV 2. I dag eier selskapet 20 prosent indirekte via sitt eierskap i A-pressen.

De siste månedene har både den svenske mediegiganten Bonnier og Telenor meldt sin interesse for å kjøpe A-pressens 50 prosents eierandel i TV 2.

Men et salg av A-pressens aksjer i TV 2 til Telenor og Bonnier er vanskelig å få til politisk.

Ved salg til Bonnier vil hele TV 2-konsernet havne på utenlandske hender, noe som trolig er stikk i strid med den rødgrønne regjeringens intensjoner, hevder kilder overfor NA24/Propaganda.

Et direktesalg til Telenor vil føre til et politisk ramaskrik, særlig fra høyresiden. Staten er som kjent storeier i Telenor og vil da bli sittende på eiersiden i både TV2 og NRK.

Les mer: Derfor kom sjokkavgangen

Les også: Siv Jensen vil ikke eie TV 2

NA24 kommer tilbake med mer

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere