*Nettavisen* Økonomi.

TV 2 slår NRK

GÅR FREM: TV 2 har for første gang større enn NRK på nyheter. Nyhetskanalen, som hadde ett-årsjubiluem denne måneden, har mye av æren. Foto: (Scanpix)

Seerne velger nyheter på TV 2 fremfor NRK, viser en ny undersøkelse.

30.01.08 13:29

(SIDE2): Det er første gang TV 2 går forbi lisenskanalen på en slik meningsmåling.

Det er meningsmålingsinstituttet Norstat har på oppdrag fra TV 2 spurt 5200 seere om hvem de mener har det beste og mest komplette nyhetstilbudet av TV 2 eller NRK, skriver Aftenposten .

Seerne mener TV 2 har det mest komplette nyhetsdekningen og øker med fem prosent det siste året, mens NRK går tilbake med samme prosent.

Nyhetskanalen
Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 mener en av årsakene til forspranget er at Nyhetskanalen følger nyhetsbildet kontinuerlig hele døgnet, noe han tror seerne setter pris på.

I forrige uke satte TV 2 Nyhetskanalen ny seerrekord med 821.000 ukentlige seere, noe Årsæther mener er imponerende for nisjekanalen.

NRK er størst
Nyhetsdirektør Gro Holm i NRK mener undersøkelsen viser at TV 2 gjør en god jobb, men ikke nødvendigvis at NRK gjør en dårlig jobb.

NRK er større enn TV 2 med over 700.000 seere i snitt på Dagsrevyen hver dag uken igjennom.

- Dessuten ligger vi likt på 21-nyhetene, sier Holm til avisen.

Hun mener det er viktig å se på undersøkelsen på bakgrunn av alt som har skjedd på nyhetsfronten den siste tiden, og trekker fram TV 2s dekning i Pakistan.

- Det har vært en betydelig oppmerksomhet rundt at TV 2 hadde en flerkulturell medarbeider på plass i Pakistan. Det hadde ikke vi. De var veldig gode der. Det kan ha spilt en betydelig rolle, sier Holm.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag