Gå til sidens hovedinnhold

TV-kjendiser tapte alt i bryggerisatsing

Gutta gikk på en skikkelig smell sammen med rekke andre kjendiser og profilerte advokater. Nå er 52 millioner kroner borte.

– Det har ikke gått så bra med den investeringen, sier Arne Hjeltnes til Nettavisen.

Sammen med Kari Traa, Kristopher Schau, Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie og Arne Brimi har han investert i mikrobryggkonsernet Norbrew, som ble startet opp i 2016.

Les også: Resultatras for Bård Tufte Johansen

Nå er imidlertid så godt som all egenkapital i selskapet borte. Et av datterselskapene Voss Fellesbryggeri ble dessuten slått konkurs i forrige måned.

– Det er nok ikke mye verdi igjen i de aksjene, sier styreleder i Norbrew, Geir Hjorth, til Nettavisen, som for tiden jobber for å hente inn mer penger til selskapet.

Var priset til over 70 millioner

Til sammen er det blitt investert 52 millioner kroner i bryggeriet som ble startet opp i 2016, og som på det meste var priset til over 70 millioner kroner, ifølge Hjorth.

Les også: Inntektene nesten halvert for Anne-Kat. Hærland

Ved siden av Gutta på Turgjengen, Schau og Traa har de profilerte forsvarsadvokatene Harald Stabell og Benedict de Vibe investert i selskapet. I forrige årsrapport oppgis det at selskapet til sammen har 193 aksjonærer.

Hjeltnes var en av de største investorene gjennom selskapet Nan Madol.

Ifølge 2017-årsrapporten til Hjeltnes' selskap har han investert 440.000 kroner i Norbrew. Markedsverdien til aksjene er nå satt til null.

Les også: Kjempefall for Lasse Kjus

– Jeg er med på en del startups og noe går bra og noe går dårlig. Det var en god tanke om å slå sammen flere mindre bryggerier, men det ble aldri noe særlig innsats på salgssiden, sier Hjeltnes.

Slått konkurs

Norbrew var en sammenslutning av flere mindre bryggerier. Selskapet eide alle aksjene i Voss Fellesbryggeri, som ble slått konkurs i forrige måned. Selskapet eier dessuten et nytt bryggeri i hovedstaden, Oslo og Akershus Bryggeri.

Les også: Meny vurderer å bytte ut supermarkeder med små gourmetbutikker

Voss Fellesbryggeri ble slått konkurs i midten av juni, en følge av at selskapet ikke lyktes med å få fulltegnet en emisjon rundt årsskiftet.

– Selskapet hadde gode produkter og det er en omstrukturering på gang. Opprinnelig var ideen å starte et trivelig bryggeri på Voss som ikke fungerte etter intensjonen, men det kan hende at det som har med Voss å gjøre oppstår igjen, sier Hjeltnes.

Har «trua»

Styreleder Hjorth mener problemene for Norbrew er at alt tok «lengre tid og koster mer enn man hadde som utgangspunkt».

– Men vi har ikke mistet trua. Vi har fortsatt ambisjoner om å lykkes. Vi har etablert et godt skikkelig produkt i Oslo og Akershus bryggeri. Det var synd at vi ikke lyktes med å få inn ny kapital på Voss, men sånn er det. Det er ikke automatikk i at man lykkes med alt, sier styrelederen.

Kommentarer til denne saken