*Nettavisen* Økonomi.

TV2 satser på mer kjærlighet

Foto: Montasje/TV2

Norskamerikanere jakter på kjærester i Norge.

Fire norskamerikanere i USA skal prøve å finne kjærligheten på TV 2 i programserien «Sønner av Norge ». Presentasjonsprogrammet sendes 26. mai, men single håpefulle nordmenn kan allerede nå melde sin interesse.

TV-programmet «Sønner av Norge» skal følge fire norskamerikanere som ønsker seg en kjæreste fra gamlelandet.

De fire er:
William Bardahl Manchester (22) fra Seattle, Washington.
Jessica "Jessie" Mason (23) fra Berkeley, California.
Bjorn Anders Carlson (24) fra Minneapolis, Minnesota.
Andrew Erik Vik (38) fra San Francisco, California.

– Dette dreier seg om fire flotte mennesker med ekte følelser der de norske røttene er svært viktige for dem. Vi gleder oss til å presentere dem for nordmenn, sier prosjektleder i TV 2, Andreas Hatlevik.

Programserien viser også hvordan norskamerikanerne har beholdt den norske kulturen i hverdagen sin. Det er nå flere norskættede i USA enn det er nordmenn i Norge, og mange er svært aktive i ulike norske miljøer i USA.

– På grunn den norske opprinnelsen min, så tror jeg at norske damer har en god forutsetning til å forstå meg og hvorfor jeg gjør ting som jeg gjør, sier William (22), som bor i Seattle. Oldeforelderene hans kom over fra Trondheim da de begge var 19 år, og William har sterk tilknytning til Norge.

De som blir valgt ut tar turen over Atlanteren som hundretusener har gjort før dem. Selve prosessen starter til høsten, og programmet vil bli sendt på TV 2 på nyåret. Serien følger de fire norskamerikanerne og deres beilere fra det første møtet til det står fire par igjen.

- Kjærlighet er godt fjernsyn, og dette er både en kjærlighetshistorie mellom to land, og mellom mennesker i to ulike kulturer som ønsker å finne sammen, sier Benedikte Hagesæther i TV 2s kommunikasjonsavdeling til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.