NA24.no

TV2s OL-håp tryna i første port

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Kanalen har startet året betraktelig dårligere enn i fjor.

«Vinnerskalle» hadde premiere på TV 2 mandag kveld. Programserien følger alpinist Aksel Lund Svindal tett i oppladningen mot OL i Sotsji.

TV 2 hadde ventet 350.000 seere, ifølge mediebyrået Carat. Slik gikk det ikke.

Programmet hadde kun 241.000 seere. Det er rundt én tredjedel lavere enn forventet.

TV 2 leverer dårlig

- TV 2 har startet året betraktelig dårlige enn i fjor. De har hatt en ganske svak start og taper andeler, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i mediebyrået Carat til Nettavisen NA24.

- Utviklingen er ikke heldig siden kanalen nå begynner å nærme seg OL. De kan ikke være fornøyd med oppladningen fram til nå, forsetter han.

Underholdningsdokumentaren ønsker å vise en annen side av alpinesset. Programmet er med hjem til barndomshjemmet på Kjeller og møter familien og ser på oppveksten til et av de største gullhåpene i årets OL.

Taper reklamekroner

De lave seertallene kan få økonomiske konsekvenser for TV 2.

- Kanalen taper reklamekroner og må etterlevere for annonsørene på et senere tidspunkt, sier Per Christian Strand Teslo i Carat.

Programmet har ikke bare for få seere. «Vinnerskalle» bommer på store deler målgruppen, mener TV-eksperten. Nesten halvparten av seerne er over 60 år.

- Det er for så vidt greit å ha seere over 60 år, men for TV 2 er det viktig å nå seere i aldersgruppen 20 til 60 år. Det handler om kjøpseffekt for annonsører, sier Teslo i Carat.

Teslo er sikker på at programmet hadde hatt flere seere dersom det hadde blitt sendt på NRK, men han har ingen god forklaringen på hvorfor OL-programmet ikke lykkes.

- Programmet hadde ikke stor konkurranse fra de andre kanalene, sier han og understreker at «tallene er helt greie».

Ifølge TV 2 er utviklingen så langt i år som ventet.

- Vi skulle gjerne sett at programmet hadde flere seere. Når det gjelder utviklingen så langt i år er den som ventet siden vi lanserer betydelig færre programmer i januar i år kontra januar i fjor. Vi sender snart OL eksklusivt på TV 2, og umiddelbart etter OL kan vi love en svært innholdsrik vår-sesong på TV 2, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til Nettavisen NA24.

Hva synes du om «Vinnerskalle» på TV 2? Si din mening i kommentarfeltet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere