Gå til sidens hovedinnhold

TV3 tekster alle programmer

- Viktig å tilby teksting til de som trenger det.

TV3/Viasat 4 har bestemt seg for å tekste norske programmer slik at også hørselshemmede kan følge kanalenes programmer. En forsmak på hvordan det vil se ut får i du i en hørselsrelatert episode av serien «Det blir bedre» med Anette Bøe tirsdag 11. oktober, melder HLF.

Tidligere verdensmester på ski, Anette Bøe , forteller hvordan hun opplevde å bli plutselig døv på et øre og få tinnitus på det andre.

Bekrefter teksting
- Ja, alle programmene på TV3 og Viasat 4 blir tekstet fra nyåret – bortsett fra sport, sier Informasjonssjef i TV3/Viasat 4, Glenn Ø. Støldal til NA24 Propaganda.

- Vi får stadig henvendelser fra seere som ønsker at vi tekster de norske programmene våre. Arbeidet med Det blir bedre» og kveldens episode med Anette Bøe har aktualisert denne problemstillingen, og nå har vi altså besluttet å tekste alle norske tv-programmer både på TV3 og Viasat 4 fra neste år, sier han.

Kan fjernes
- Tekstingen på de norske produksjonene gjøres gjennom tekst-tv, så seerne selv kan velge om de vil ha den på eller ikke, forklarer han.

- For oss er det først og fremst viktig å tilby teksting til de som trenger det. Om det skulle føre til at flere ser på våre kanaler, ser vi på det som en hyggelig konsekvens, sier Støldag

I og med at innkjøpte, utenlandske programmer allerede er tekstet, vil det si at så å si alle programmer på TV3/Viasat 4 tekstes bortsett fra sport..

Dette er svært gledelig for landets hørselshemmede, skriver HLF.

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser

Kommentarer til denne saken