*Nettavisen* Økonomi.

Tvang passasjerene til å betale for flybensin

Foto: (Thinkstock.com)

Flyselskapet ba passasjerene om å spleise på 180.000 eller så fikk de ikke dra hjem.

16.11.11 22:03

Passasjerene som reiste med Comtel Air fra India til Birmingham på tirsdag, fikk seg et sjokk underveis.

Da flyet stoppet i Wien for å fylle på drivstoff, ble det sagt over høyttaleranlegget at det østerrikske flyselskapet hadde «gått tom for penger», skriver Daily Mail.

Passasjerene ble deretter bedt om å spleise på 23.400 euro, eller omtrent 182.000 norske kroner, for å betale for bensinen og andre kostnader, som skatter og avgifter.

Passasjerene nektet å gå av flyet, men fikk beskjed om at flyet kun ville fly videre til Birmingham når pengene var levert til flyselskapet.

Politiet tilkalt
Krangelen mellom flypersonellet og passasjerene holdt på i seks timer, og endte med at politiet måtte tilkalles til flyet.

Deretter ble passasjerene eskortert til minibanker, som også gikk tom for penger. Mange måtte låne penger, ettersom flere eldre og unge ikke var i stand til å betale.

Les også: Hvorfor slukkes lyset i flyet?

Passasjerene ble fortalt at de og deres bagasje ville bli fjernet fra flyet hvis ikke de betalte.

Rasende passasjerer
Mer enn 600 porsjoner på fire forskjellige fly, skal ha vært inkludert i skandalen. Blant dem, en 80 år gammel blind engelsk dame som tilbrakte mer en 15 timer på flyet mens medisinene hennes var i bagasjen under setene.

- Ingen har fortalt oss noe. Alt de ville ha var penger. Alle var rasende, og det er derfor vi ble sittende i flyet. Vi var mer enn seks timer i Wien, sa 57 år gamle Tarlochan Singh, som var den første passasjeren som gikk av flyet.

Flyselskapet Comtel Air spesialiserte seg i utgangspunktet på luksusreiser, men gikk inn i det kommersielle markedet nylig. Nå har altså en skandale rammet selskapet.

Det er uvisst om passasjerene vil få tilbake pengene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag