NA24.no

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Tvangsoppløser VIF-selskap

Sist oppdatert:
Vålerengas selskap mangler revisor og regnskap. Nå blir det tvangsoppløst.

NA24 har tidligere skrevet om Vålerenga Ishockey AS sitt utstyrsselskap, Beta-H AS (tidligere Just Sport AS), som sliter med gjeld og regnskapstrøbbel.

NA24 - din næringslivsavis

Revisor fratrådte i fjor
Torsdag ble firmaet tvangsoppløst av Oslo byfogdembete. Årsaken er at Beta-H AS har stått uten revisor siden Revisjonsselskapet J Bruserud & Co AS fratrådte 1. november i fjor. Revisormangel bryter med aksjeloven, og 10. januar varslet Brønnøysundregistrene VIF-selskapet om tvangsoppløsning om ikke de ikke skaffet ny revisor innen fire uker.

Det har heller ikke kommet inn noe 2006-regnskap fra Beta-H AS

Nå har retten bestemt at utstyrsselskapet er oppløst, og bostyrer er advokat Christian Solemslie. Bostyreren sier til NA24 at han foreløpig ikke vet så mye, men at det ikke har vært drift i selskapet på en stund.

- Det er et tomt selskap som det ikke har vært drift i de to siste årene, og som er under avvikling, sa firmaets styreleder og daglig leder, Odd Christian Danbolt i en kort kommentar til NA24 for tre uker siden.

Regnskapet mangler
Beta-H AS drev forretning med salg av ishockeyutstyr i butikk på Vålerenga og via nett, men møtte tøff konkurranse i nisjemarkedet. 2006-regnskapet, som skulle vært sendt inn senest 1. september i fjor, er ennå ikke registrert i Brønnøysund. Også 2005-regnskapet, som skulle vært levert høsten 2006, ble sendt inn altfor sent. Først 31. mai i fjor ble dette registrert.

Beta-H AS har pådratt seg 13 betalingsanmerkninger, og står med minst 186.800 kroner i ubetalte regninger. Den siste inkassosaken ble registrert 21. februar i år. Bauer Nike Hockey Norge NUF sikret seg pant i selskapets varelaget for 1,5 millioner i juni 2005.

Ifølge 2005-regnskapet hadde ishockeyselskapet 602.063 kroner i gjeld og en negativ egenkapital på 239.883 kroner.

Les også: VIF-eier sparket ut

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere