*Nettavisen* Økonomi.

Tvangssalgene øker i USA

Foto: Paul J. Richards (AFP Photo)

Mars ble en ny tøff måned for boliglånskundene i USA.

15.04.08 13:03

Nye tall fra boliganalyseselskapet RealtyTrac Inc viser at antallet amerikanske boliger som ble overtatt av bankene gikk til himmels.

NA24 - din næringslivsavis

Antallet boligeiere som fikk inkassovarsel økte også kraftig etter en litt overraskende tilbakegang fra januar til februar.

Omfanget øker
Totalt mottok 234.685 amerikanske boligeiere varsler fra sine boliglånskreditorer i mars, en økning på 57 prosent sammenlignet med mars i 2007. Tallene inkluderer varsler om at de har brutt lånekravene til melding om tvangssalg og bankovertagelse.

Dette er den 27 måneden på rad med økning i antallet varsler sendt til amerikanske boligkunder som ikke klarer å innfri sine låneforpliktelser.

Spesielt antallet tvangsovertagelser steg kraftig i mars ifølge RealtyTracs tall. Bankene tok over eierskapet til 51.393 amerikanske boliger i løpet av mars, en økning på heftige 129 prosent i forhold til samme måned i fjor.

Kommer mer
Tallene for tvangssalg er allerede høye, men mer er på vei ifølge Rick Sharga i RealtyTrac.

Sharga peker overfor Associated Press på bølgen av boliglån med flytende rente som vil fp renteøkninger i løpet av mai og juni. Dette forventer å skyve enda flere boligeiere over i rekkene av dårlige betalere.

- Først når vi er igjennom den bunken med lån, vil det verste ha vært gjennom systemet, sier Sharga til AP.

Et positivt tegn er at bankene nå i økende grad overtar boligene uten at eierne må gå den tunge runden med offentlige tvangssalg. Partene finne ri stedet frem til en privat avtale i forbindelse med tvangssalget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.