NA24.no

Tvenge med milliardkjøp


Torstein Tvenge.
Torstein Tvenge.
Torstein Tvenges Fram Eiendom kjøper Sjølystparken av DNB.

(ESTATE NYHETER): DNB Livsforsikring selger Sjølystparken på Skøyen til Fram Eiendom, som kontrolleres av Torstein Tvenge og familie.

I en melding fra DNB opplyses det at transaksjonsverdien er 1,1 milliarder kroner.

DNB Livsforsikring AS har eid de tre eiendommene siden 1994/95 og eiendomsmassen utgjør brutto ca 45.000 kvadratmeter inkludert lager og parkering. Byggene er bygget i perioden 1985 til 1996.

Eiendommene ligger sentralt på Skøyen og ligger godt eksponert mot E18.

- Vi er glade for å ha fått inn en solid og langsiktig eier som kan ta stafettpinnen videre og videreutvikle knutepunktet Skøyen på en like god måte som Tvenge har gjort med sine andre eiendommer i området. Salget bidrar til at våre pensjonskunder, som har eid bygget siden 1994/95, får en god avkastning, sier konserndirektør Tom Rathke i DNB.

- Vi er godt fornøyd med kjøpet. Byggene passer utmerket inn i vår portefølje og vi ser frem til å jobbe videre med disse spennende og unikt beliggende eiendommene, sier Torstein Tvenge i Fram Eiendom.

DNB har den siste tiden gjennomført det reneste garasjesalget av eiendom. Når man inkludererer dette siste salget på Skøyen, så har DNB solgt eiendom for over 16 milliarder kroner de siste ukene.

For noen dager siden ble det endelig bekreftet at DNB kom i mål med salget av Oslo City, til et konsortium bestående av Entra og Steen & Strøm. Eiendomsverdien er fem milliarder kroner. Entra overtar kontordelen for 1,7 milliarder kroner, mens Steen & Strøm blir eier av kjøpesenterdelen for 3,3 milliarder kroner.

Og i går ble det også endelig bekreftet at DNB selger hotellet Radisson Blu Waterfront, beliggende ved sentralstasjonen i Stockholm. Transaksjonsverdien er 1,75 milliarder svenske kroner, som tilsvarer om lag det samme i norske kroner.

I siste halvdel av november ble det offentligjort at DNB selger hotelleiendommen Royal Christiania i Oslo til til Petter Stordalen og Varner for 1,9 milliarder kroner.

Noen uker før dette solgte DNB hovedkontoret sitt i Bjørvika i Oslo til Trond Mohn, for 3,9 milliarder kroner.

Ytterligere solgte DNB i begynnelsen av desember 1000 leiligheter i Danmark, med et samlet utleieareal på 93.000 kvadratmeter. Eiendommene ble overtatt av DNB da det danske eiendomsselskapet Centerplan gikk konkurs under finanskrisen.

Skøyen-transaksjonen blir gjennomført 15. januar 2016, opplyser DNB.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere