NA24.no

Tvenge vs. Heyerdahl

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Torstein Tvenge kaster seg inn i striden om styret i Berner Gruppen.

Finansmannen Tvenge stiller seg nå bak Berner-aksjonærene som krever at styret i selskapet velges på nytt.

Dette skriver Dagens Næringsliv (DN).

Tvenge kontrollerer 17 prosent av aksjene i Berner Gruppen gjennom en rekke selskaper.

Han var imidlertid ikke til stede på generalforsamlingen som i forrige uke utartet da styreleder Jens P. Heyerdahl dy. nektet Dagbladets Stiftelse og dets leder Eivind Smith å stemme for sine aksjer.

Smith er leder av valgkomiteen og hadde levert en enstemmig innstilling om gjenvalg av styret. Dette avviste Heyerdahl, og Smith gikk fra generalforsamlingen i protest.

Striden står om gjenvalg av styremedlem Ragnar Horn, som er stor eier i Berner Gruppen. Også han krever ny generalforsamling.

Dermed står nå Dagbladets Stiftelse, Horn og Tvenge bak kravet om nye generalforsamling.

- Det vil være naturlig med en ny generalforsamling, sier Tvenge til avisen. Noe særlig mer ønsker han ikke å si før han tar det i styret.

På grunn av innviklede stemmeregler i Berner Gruppen - ingen aksjonær kan stemme for mer enn ti prosent av aksjene - er det langt fra gitt hvilken gruppering som får flertall på en eventuell ny generalforsamling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere