NA24.no

Tvenges Tapssluk

Sist oppdatert:
Til nå har Torstein Tvenge tapt 300 millioner på Norwegian Property.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Investor Torstein Tvenge kjøpte 8 millioner aksjer i Norwegian Propertys første emisjon i 2006. Til nå har det kostet ham 300 millioner kroner i urealisert tap.

NA24 - din næringslivsavis

Det skriver Finansavisen.

Tvenge kunne tidlig glede seg over en kursoppgang på 72 prosent frem til sommeren 2007. Men så begynte kursen å dale, og har tapt seg 79 prosent siden toppnoteringen.

Sterk misnøye
Kursfallet utløste sterk misnøye blant eiendomsselskapets aksjonærer. Etter krav fra en utenlandsk aksjonærgruppe ble det 16. juli valgt inn et nytt styre i Norwegian Property.

- Jeg hadde ikke investert i NPRO dersom jeg hadde vist hvor risikabelt det var. Da jeg kjøpte meg opp var selskapet regnet som noe av det sikreste som var, sier Tvenge til Finansavisen.

- Ikke tap før jeg selger
Investoren har opplevd at hele hans papirgevinst har blitt et papirtap.

- Det er klart det er surt, men jeg regner det ikke som et tap før jeg selger, sier Tvenge.

Tvenge kjøpte sine første NPRO-aksjer for 50 kroner. På det meste i juni 2007 ble aksjen handlet til godt over 85 kroner. I går ble den handlet til 18,90 ved børsslutt.

Men investoren har råd til å kjøre berg-og-dalbane med Norwegian Property. Bladet Kapital anslo i fjor Tvenges formue til 4,7 milliarder kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere