Tviler på børsnedgang

Foto: (Foto. DnB Nor)

DnB Nor Kapitalforvaltning mener at børsfallene den siste tiden ikke er starten på en nedgangsperiode.

09.06.06 11:57

Det går frem av månedsrapporten til DnB Nor Kapitalforvaltning for juni. Mai har vært en svak børsmåned både for det norske markedet, men også i stor grad andre markeder som har opplevd sterk oppgang de siste årene.

- Vi tror svingningene vil fortsette også i tiden som kommer, men tror likevel at de kursfallene vi har sett er en korreksjon i et oppadgående marked, skriver DnB Nor Kapitalforvaltning.

Overmodne markeder
Totalt sett falt det globale aksjemarkedet med 5,6 prosent i mai målt ved verdensindeksen i kroner. Ifølge DnB Nor Kapitalforvaltning var fallet et utslag av at mange markeder var overkjøpt og dermed overmodne for korreksjon. De ser også en vesentlig økning i volatiliteten, som de mener kommer til å prege markedet også fremover.

- Vi tror at perioden med større svingninger i markedene kan vare lenger denne gangen enn tidligere. Det vi har sett nå i mai/juni er etter vår oppfatning en teknisk korreksjon – om enn en relativt stor en. De underliggende betingelsene for et godt aksjemarked står ved lag og utsiktene for global vekst og inntjening forblir gode, mener DnB Nor.

Nøytrale til Oslo Børs
DnB Nor Kapitalforvaltning anbefaler fortsatt overvekting i aksjer, men anbefaler en nøytralvekting mot det norske aksjemarkedet. Amerikanske aksjer anbefales undervektet, mens det skal overvektes i andre regioner og fremvoksende økonomier.

Når det gjelder sektorene er forsikring og finans DnB Nors favoritter, mens de anbefaler en nøytralvekting av den norske favoritten; energi.

Når det gjelder de andre eiendelsklassene anbefaler DnB Nor Kapitalforvaltning nøytralvekting mot pengemarkedet og en undervekting av obligasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.