NA24.no

Tviler på «slavedriver»

Sist oppdatert:
Meglertoppen elsker sin Blackberry, men Telenor tror ikke duppedingsen slår an i Norge.

Meglertopp Mads Syversen er kjempefornøyd med sin Blackberry, men Telenor tror ikke det blir en suksess i det norske markedet.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi tror at pris og enkelhet er avgjørende. Får du samme løsning på den vanlige mobilen din er det bedre, sier informasjonssjef Arild S. Johannessen i Telenor til NA24.

Online hele døgnet
Tidligere i høst ble Blackberry lansert i Norge. I USA er det en megasuksess, og flere og flere næringslivsledere har blitt helt avhengig av løsningen. Dette er en terminal man får full tilgang til mail, kalender, kontaktdata og tilgang til vedlegg i filer. Apparatet kan også brukes som en vanlig mobiltelefon.

At man hele tiden kan være pålogget e-posten via apparatet har gjort Blackberry kjent som en slavedriver.

Meglere biter på
40 selskap har i Norge kastet seg på selskapet som distribuerer og selger løsningen i Norge, Trigcom. Flere meglere og næringslivstopper har anskaffet seg et slikt apparat. En av grunnene er sikkerheten, som skal være mye tyngre enn i vanlige mobiler.

Deriblant SEB Enskilda, med meglertopp Mads Syversen i spissen.

Han forteller til NA24 at han har brukt Blackberry lenge før det kom til Norge, men via et svensk mobil abonnement. Nå er norsk abonnement kommet, og Syversen har sørget for at flere av finansselskapets ansatte får løsningen.

- Det er særlig frontmennesker, de som er mye på farten, som kan bruke dette som et arbeidsvertkøy. Det letter vår hverdag fantastisk, sier Syversen som forteller at han er ekstremt fornøyd.

- Hva er du fornøyd med da?

- Jeg er ikke noe dataekspert, men det som er fint er selve formatet på apparatet, tilgang på mailer og vedlegg samt at den er veldig lett håndterbar, forteller Syversen som også berømmer apparatet for å være veldig logisk.

Telenor ikke imponert
Telenor er imidlertid ikke like imponert. De har reklamert tungt den siste tiden for muligheten for e-post via mobilen. Dette er en løsning som lar deg få e-post via mobilen, endten det er fra en lokal e-postserver i bedriften eller en nettbasert server av typen Hotmail.

Informasjonssjef Arild S. Johannessen i Telenor Mobil forteller til NA24 at de ikke tror Blackberry blir en stor suksess i Norge.

- I massemarkedet, håndtvekstbedrifter og SMB-bedrifter, tror vi at pris og enkelhet er avgjørende. Får du samme løsning på den vanlige mobilen din er det bedre enn en proprietær løsning, sier Johannessen til NA24.

- Det vi har gjort er å åpne massemarkedet for mye av det Blackberry har, sier informasjonssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere