Tvinger Telenor til priskutt

EFTAs overvåkingsorgan ESA krever at Telenor kutter prisene på bredbånd med 30 prosent.

21.02.06 22:23

Surfingen din på internett kan bli billigere etter at EFTAs overvåkingsorgan ESA har konkludert med at Telenor tar seg for godt betalt for når de leier ut bredbåndskapasitet til konkurrentene.

Fet fortjeneste
Det er Telenor som eier telenettet og leier ut bredbåndskapasitet til konkurrentene. Dette skulle skje til selvkost, men Telenor skal ha hatt en fortjeneste som ligger langt over myndighetenes grense på 15 prosent.

- Det siste årene så har denne reguleringen gitt Telenor opp mot en milliard kroner i ekstrainntekter i året, sier analytiker Tore Aarønæs i Norsk Telecom til TV 2 Nyhetene.

I november krevde Post- og teletilsynet at Telenor satt ned prisene, men telegiganten ville ikke senke prisen, og saken ble sendt videre til ESA i Brussel. Byråkratene i ESA er nå enige med det norske Post- og teletilsynet.

- Det vil bety at norske forbrukere vil få tilbud om flere bredbåndstjenester, bedre bredbåndstjenester og billigere tjenester sier direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

Uenige i vedtaket
Ingen ved Telenor-hovedkvarteret på Fornebu ville i dag la seg intervjua av TV 2, men konserndirektør Berit Svendsen sier i en melding at «Telenor er uenig i vedtaket og metodene som er brukt for å fastsette prisen».

Telenor må nå sette ned prisen, men kan utsette tidspunktet gjennom å klage saken inn for Samferdselsdepartementet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.