NA24.no

Tvinges til nye kutt

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Svikten i aluminumsmarkedet tvinger frem ytterligere produksjonskutt for Hydro.

Hydros aluminiumverk i Neuss i Tyskland kan bli tatt ut av drift inntil videre, dersom konkurransesituasjonen ikke forbedres vesentlig.

NA24 - din næringslivsavis

Det melder selskapet torsdag.

Verket har en produksjonskapasitet på 230.000 tonn.

- Vi ser ingen tegn til vesentlige forbedringer innenfor den tidsrammen som kreves for at vi skal kunne opprettholde en levedyktig drift på lang sikt i Neuss. Vi er derfor inne i en siste fase når det gjelder å vurdere ytterligere produksjonskutt, i dialog med fagforenings-representanter og andre interessegrupper for å undersøke alle muligheter. Det er ennå ikke fattet noen formell beslutning, sier Hilde Merete Aasheim, konserndirektør for Hydros forretningsområde Aluminium Metall.

- Dersom vi reduserer produksjonen ytterligere, vil elektrolysecellene fases ut og opprettholdes på en slik måte at de kan settes i drift igjen, såfremt en bedring i markedsforhold og rammebetingelser skulle tillate det, sier Aasheim.

Ledelsen i Neuss har startet forhandlinger med det lokale bedriftsrådet for å finne en løsning for de ansatte som vil bli berørt av en kapasitetsreduksjon. Verket har 650 ansatte.

En kontrollert kapasitetsreduksjon som gjør verket klart for foreløpig nedstenging vil ta om lag to måneder. Hovedårsakene til en eventuell kapasitetsreduksjon er de høye prisene på kraft i Tyskland og svikten i det globale aluminiummarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere