*Nettavisen* Økonomi.

Tvinges ut av hjemmene

Foto: SEAN MASTERSON (Scanpix)

Én million amerikanske boliger ble tvangssolgt i 2008.

14.01.09 13:38

Antallet amerikanske hjem som ble gjenstand for tvangssalg steg med hele 63,5 prosent til 1 million i 2008 sammenlignet med 2007. Det viser statistikk fra Foreclosures.com, skriver Dow Jones Newswire.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Selv om omfanget er enormt kommer ikke tallene som noen overraskelse siden nettstedet, som følger tvangssalgene i USA, hadde forutsett at antallet tvangssalg ville nå rundt 1 million for året allerede i sommer.

- Men det er gode nyheter – en rekke indikatorer viser at enkelte boligmarkeder slår tilbake og vi burde se betydelige forbedringer i 2009, sier Alexis McGee.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

McGee er lederen for Foreclosures.com og hun sier at områder som California allerede viser bedring.

Fallende boligpriser og en voksende befolkning bidrar til optimismen. Byggingen av nye boliger har nærmest stanset helt opp og det fører til en begrenset tilgang på nye boliger.

I fjerde kvartal falt antallet gjennomførte tvangssalg med 9,2 prosent til 266.986 fra tredje kvartal, mens alle søknader om tvangssalg falt med 2,4 prosent i de tre siste månedene av 2008. Nedgangen skyldes delvis tiltak for å bremsen den eskalerende utviklingen.

Torsdag er det duket for RealtyTracs oversikt over antallet tvangssalg i USA. Disse tallene gjelder både desember og hele året.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag