NA24.no

TVNorge gir klingende mynt

Sist oppdatert:
TV-kanalen sørget for nesten doblet overskudd.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Broadcast Norge AS er holdingselskapet til TVNorge, og inntekten fra investeringene i tv-selskapet økte betraktelig i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Det sørget for at selskapets overskudd økte med 180 prosent i løpet av 2007. I 2006 var overskuddet på 89 millioner, ved utgangen av 2007 endte selskapet med et positivt årsresultat på 161 millioner kroner.

Eier TVNorge
Da ikke selskapet omsetter for en krone, var det TVNorge-investeringene som hadde all ære for bykset.

- Broadcast Norge AS er holdingsselskapet til TVNorge og holder til i Byporten i Oslo. Broadcast Norge AS eier TVNorge AS 100 prosent, skriver styret i årsberetningen.

Videre kommer det frem:

- Overskuddet fremkommer i all hovedsak som følge av inntekter på investeringen i TVNorge AS med fratrekk av netto rentekostnad til finansiering av investering i TVNorge AS.

- God resultatutvikling
Selskapet fikk i 2007 nye eierer. SBS Broadcasting, som indirekte eide Broadcast Norge, ble da solgt til den tyske mediegruppen ProSiebenStat.1 Media AG. Det er den nest største kommersielle TV-aktøren i Europa og har hovedkontor i München.

- Broadcast Norge har de siste årene hatt en gid og positiv resultatutvikling. Den fremtidige utviklingen i selskapet er i sin helhet avhengig av utviklingen i datterselskapet TVNorge. TVNorge har de siste årene hatt en god resultatutvikling og god likviditet, skriver styret.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere