NA24.no

TVNorge kjøper EM- og VM-fotball

Foto: Åserud, Lise
Sist oppdatert:
Sikrer seg eksklusive rettigheter til kvalifiseringsrundene i EM og VM.

Avtalen omfatter samtlige kamper i begge de to kvalifiseringene, Uefa Euro 2016 og 2018 Fifa World Cup, og inkluderer alle Norges viktigste kvalifiseringskamper de neste fire årene, med unntak av eventuelle sluttspill, melder TVNorge.

– Avtalen innebærer at alle Norges hjemme- og bortekamper vil gå på TVNorge eller MAX, altså åpne HD-kanaler med bred distribusjon, sier administrerende direktør i SBS Discovery, Harald Strømme, i en pressemelding.

Et kupp

TVNorge-sjefen mener landslagsfotballen er den aller gjeveste sportsrettigheten i markedet.

– Dette er selve indrefileten i fotballens verden. Kvalifiseringsrundene til de store mesterskapene er landslagenes Champions League, og har potensial til å samle det norske folk foran skjermen på en måte klubbfotballen aldri vil klare. Måten turneringene nå blir lagt opp på vil også gi mer rom for å følge de andre storlagene i Europa gjennom kvalifiseringsrundene, sier Strømme.

Har du nyhetstips? Tipstommy.brakstad@nettavisen.no!

– Vi har nylig sett unggutta banke England og ta bronse i U21-EM. Det gir fornyet håp om at Norge skal hevde seg godt i årene som kommer, fortsetter Harald Strømme.

Tøffere tider for TV 2 og NRK

Siden TVNorge-kanalene ble kjøpt opp av Discovery i april i år, har TVNorge flere ganger understreket at det nye eierskapet vil gi selskapet større muskler og at kanalfamilien nå for alvor vil kunne ta opp konkurransen med TV 2-gruppen.

- Det er bare å ønske lykke til. Det er slik denne verden er. Dette er en illustrasjon på at det er tøffe tider for TV 2 og NRK, konkurransen hardner til. Motstanderen er ikke lokal, men et internasjonalt storkonsern, sier Bjørn Taalesen, TV 2-sportssjef, til Nettavisen.

- I denne sammenhengen er NRK og TV 2 en lilleputt, fortsetter han.

Har du nyhetstips? Tipstommy.brakstad@nettavisen.no!

Taalesen legger ikke skjul på at TV 2 gjerne skulle ha sikret seg rettighetene.

- Det er ingen tvil om at dette er verdifullt. Jeg er likevel ikke en slagen mann, jeg er blitt for gammel til det, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere