NA24.no

TVNorge vurderer ny kanal

Et samarbeid med lokal-tv kan gi en ny TVNorge-kanal.

I vår prosjekterte TVNorge flere nye kanaler, deriblant FEM som ble lansert mandag. Nå kan det komme enda en ny kanal fra kanalen, dersom lokal-tv-stasjonene blir med på det.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Vurderer kanal
- Det henger på oss, men vi har ikke hatt kapasitet til å ta det noe videre. Vi har brukt mye energi på å få FEM på beina. Også er det jo avhengig av hva enden på visa av forhandlingene mellom oss og lokal-tv-partnerne våre blir, sier TVNorge-sjef, Morten Aass, til NA24 Propaganda.

TVNorge vurderer i disse dager hvordan de best skal utnytte sendeflaten de får i det digitale bakkenettet. Etter det NA24 Propaganda forstår er det helt uaktuelt for TVNorge å benytte de litt over seks timene lokal-tv har til dispensasjon på hverdagene til å sende OsloTV i loop. Dermed er det naturlig å tro at TVNorge vil bygge opp en minikanal på frekvensen.

- Vi har rett og slett ikke kommet så langt at vi har bestemt oss for hva vi vil gjøre, sier Aass.

En av kanalene TVNorge prosjekterte i vår var en kanal rettet mot ungdom med et urbant uttrykk. Denne kanalen kan for eksempel bli lagt på OsloTVs plass i bakkenettet. Men TVNorge er også interessert i å ha med lokal-tv.

Flere muligheter
- Som en av mange muligheter har vi sett på hva våre andre partnere har tenkt å gjøre lokalt. Så må vi se om det finnes muligheter til å ha et samarbeid som vil appellere til flere seere. Vi har ikke kommet så langt, men det er en modell vi ser på, forklarer Aass.

For lokal-tv har bakkenettet åpnet nye muligheter, fordi det er satt av seks og en halv time på hverdager og to timer ekstra i helgene.

- Vi har fått sendeflater i bøtter og spann. Utfordringen blir å finne nye prosjekter vi kan fylle denne tiden med. Særlig for de mindre blir dette en utfordring, mens de store får mulighet til å utvikle seg ytterligere og dekke ting de til nå ikke har kunnet, sa generalsekretær i Norsk Forbund for Lokal-tv Halvor Borse den gang.

En mulighet er å slå virksomhetene sammen med OsloTV og lage en felles kanal med lokale sendevinduer, ikke så ulikt samarbeidet lokal-tv har med TVNorge i dag.

Økonomisk fornuftig
Ikke minst vil det gi mulighet til å gjøre lokal-tv mer økonomisk fornuftig enn i dag.

- Norge er totalt sett et lite marked og lokalt er det jo enda mindre, så utfordringen er å få det til å være kommersielt fornuftig, men det er som sagt for tidlig å si, sier Aass.

- Betyr det at en samkjørt kanal er kommersielt fornuftig?

- Ja, det betyr det, sier Aass.

- Ikke drøftet
Ideen om en ny kanal basert på samarbeid med TVNorge har de lokale kringkasterne knapt vurdert.

- Dette har vi ikke drøftet. Det pågår en intens planlegging blant stasjonene som kommer først ut i bakkenettet. Her snakkes det også om konstellasjoner mellom enkelte av stasjonene. Så vi jobber intenst med forskjellige alternativer, sier styreleder i Norsk Forbund for Lokal-tv Tor Mjaaland til NA24 Propaganda

Om lokal-tv-stasjonene går sammen med TVNorge om en ny kanal vil styrelederen ikke ta stilling til.

- Det er spennende at TVN kommer med tanker om hvordan denne flaten kan fylles, men de har overhodet ikke lansert det for oss ennå. Men vi synes alle gode ideer for å utnytte denne store sendeflaten vil vi hilse med glede. Og så må det blir opptil stasjonene å finne en løsning som vi tror fungerer i et tøft tv-marked, sier Mjaaland.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere