NA24.no

Tybring-Gjedde gir opp innvandringskampen

Innvandringspolitikk er noe av leder i Oslo FrP Christian Tybring-Gjedde har vært mest opptatt av i sin politikerkarriere.
Innvandringspolitikk er noe av leder i Oslo FrP Christian Tybring-Gjedde har vært mest opptatt av i sin politikerkarriere. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ba om å bli fristilt i innvandringssaker.

Christian Tybring-Gjedde (Frp) ba om å bli fristilt i alle saker som omhandler innvandring. Svaret fra sentralstyret i partiet har fått ham til å gi opp engasjementet for asyl- og innvandringspolitikken.

Den erfarne Frp-eren har lenge engasjert seg i innvandringsspørsmål. Fredag behandlet sentralstyret brevet der Tybring-Gjedde ber om lov til å stemme imot punkter som innebærer en liberalisering av innvandringspolitikken i avtalen som er inngått mellom regjeringspartiene og støttepartiene. Han fikk ikke ønsket respons.

– Svaret som gis er uklart. Det er imidlertid tydelig at sentralstyret ikke deler mine bekymringer for dagens asyl- og innvandringspolitikk (...). Med bakgrunn i sentralstyrets tilbakemelding finner jeg det lite formålstjenlig å fortsette mitt store engasjement i innvandringspolitiske spørsmål, skriver Tybring-Gjedde i en e-post til NTB.

Før helgen mente nestleder Per Sandberg at kollegaens brev er bygget på feil premisser.

– Hvis det hadde vært slik at innvandringsavtalen var det eneste regjeringen skulle gjøre i innvandringspolitikken de neste fire årene, hadde jeg forstått ham. Da ville jeg også blitt bekymret, men slik er det ikke, sa Sandberg til Aftenposten.(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere