Tyngste oljenedtur siden januar

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Oljeprisen har hatt sin tøffeste uke på lenge. Årsaken er frykt for mye mindre energietterspørsel.

Dersom oljeprisen holder seg på nivåene fra fredag morgen vil prisen falle 9,5 prosent denne uken, melder Bloomberg News.

Følg oljeprisen direkte her

Torsdag nådde oljeprisen 59,25 dollar fatet, noe som er den laveste prisen notert siden begynnelsen av året. Og det er den lave etterspørselen etter drivstoff som er med på å trekke prisene nedover.

Råolje for levering i august faller 5 cent til 60,36 dollar fatet på råvarebørsen i New York fredag morgen, mens de steg ett halvt prosent til 60,41 dollar per fat torsdag etter kraftig nedtur onsdag. I London koster et fat olje for levering i august 61,11 dollar fatet, noe som er en oppgang på seks cent eller 0,1 prosent.

Og det er forventninger blant analytikerne om at oljeprisen vil fortsette å falle neste uke. 46 prosent av de som ble spurt i en undersøkelse Bloomberg News har foretatt, sier at de forventer nedtur. Bare ni av 41 analytikere tror på små endringer, mens 13 analytikere forventer oppgang.

Det har lenge vært forventninger om at etterspørselen etter bensin og oljeprodukter ville ta seg opp i USA, men det har så langt ikke materialisert seg. I stedet har lagrene, særlig av bensin og destillater, steget betydelig de siste ukene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag