NA24.no

Tyrihans i produksjon

Foto: Heine Schølberg (StatoilHydro)
StatoilHydro startet produksjonen fra olje- og gassfeltet Tyrihans i Norskehavet onsdag.

Tyrihans-feltene startet produksjonen av olje og gass onsdag 8. juli, melder oepratøren StatoilHydro. Tyrihans er en komplett undervannsutbygging knyttet opp mot eksisterende installasjoner og infrastruktur på feltene Kristin og Åsgard på Haltenbanken i Norskehavet.

NA24 - din næringslivsavis

Feltet omfatter forekomstene Tyrihans Sør, som er et oljefelt med gasskappe, og Tyrihans Nord, som er et gass- og kondensatfelt med en tynn oljesone.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Volumene i reservoarene er på størrelse med Kristin-feltet. De utvinnbare reservene er på 186 millioner fat olje og kondensat, og 41,5 milliarder standardkubikkmeter gass.

Brønnstrømmen fra Tyrihans sendes gjennom en 43 kilometer lang rørledning til Kristin for prosessering. Gassen eksporteres fra Kristin gjennom rørledningen Åsgard transport til land, mens olje og kondensat sendes gjennom rørledning til lagerskipet Åsgard C for videre transport med tankskip. Driftsorganisasjonen er felles for Kristin og Tyrihans.

Tyrhans er det største feltet StatoilHydro setter i produksjon i løpet av 2009. Rettighetshavere er StatoilHydro (operatør, 58,84 prosent), Total E&P Norge (23,18 prosent), ExxonMobil (11,75 prosent) og Eni Norge (6,23 prosent).

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere