NA24.no


BEDT OM HJELP: Ingrid Schulerud er gift med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og er Norges ambassadør til Belgia
BEDT OM HJELP: Ingrid Schulerud er gift med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og er Norges ambassadør til Belgia Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Tyrkisk NATO-kone med bønn til Ingrid Schulerud om hjelp

Sist oppdatert:
Kona til en tidligere NATO-offiser som nå er fengslet i Tyrkia, skal ha skrevet et brev til NATO-sjef Jens Stoltenbergs kone der hun ber om hjelp.

Det melder dansk TV2 , som har fått en kopi av brevet.

Ingrid Schulerud er gift med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og er Norges ambassadør til Belgia og nestleder ved den norske EU-delegasjonen.

«Vær så snill å hjelpe meg med å gjøre noe for min mann, i det minste for å få opplysninger om ham, kanskje for å høre hans stemme», skriver kvinnen i brevet, ifølge TV2.

Tyrkia har gjort omfattende utrenskninger i sin NATO-stab etter kuppforsøket i sommer. Flere tidligere offiserer er nå fengslet i Tyrkia, mens andre har søkt asyl i Belgia og andre land.

Schulerud ønsker ikke å kommentere saken og henviser til NATO.

Stoltenberg har tidligere uttalt at Tyrkia har rett til å straffeforfølge dem som står bak kuppforsøket, men at dette må skje i samsvar med rettsstatens prinsipper.

Han har også bekreftet at enkelte tyrkiske offiserer har søkt asyl i andre NATO-land.

– Vi må huske at det er opp til landene å vurdere og avgjøre asylsøknadene. Det er ikke en NATO-avgjørelse, men en avgjørelse som vil bli tatt i de ulike landene hvor de tyrkiske offiserene har søkt asyl, sa Stoltenberg i desember.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere