NA24.no

Tyske bilprodusenter sammen om Nokia-kjøp


Skjermdump fra YouTube/Here.
Skjermdump fra YouTube/Here.
Sist oppdatert:
De tyske bilprodusentene BMW, Audi og Daimler har gått sammen om å kjøpe Nokias kartjeneste Here for 25,2 milliarder kroner.

De tre bilprodusentene har vært kunder av tjenesten, men nå har de besluttet å kjøpe den og dele aksjene likt mellom seg, opplyser selskapene i en pressemelding mandag.

– Here legger grunnlaget for neste generasjons mobilitets- og lokaliseringstjenester, står det i uttalelsen. Målet er at den etter hvert skal kunne brukes i selvstyrte biler.

Det er første gang at selskaper går sammen om et slikt kjøp innen bilbransjen. Kjøpet må imidlertid godkjennes av konkurransemyndighetene.

Salget blir ferdigstilt ved starten av 2016, opplyser Nokia i en uttalelse. Nokia betalte i 2008 66,5 milliarder norske kroner for det amerikanske karttilbyderen NAVTEQ, som var et av firmaene som utviklet Here som er en utfordrer til Google Maps.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere