NA24.no

Tyske gisler frigitt

Sist oppdatert:
Den kidnappede tyske toppdiplomaten Jürgen Chrobog, hans kone og tre barn ble lørdag sluppet fri av stammefolkene i Jemen etter tre dager som gisler.

Forhandlingene med gisseltakerne har ledet av Jemens forsvarsminister, og myndighetene i landet lovet allerede fredag at gislene ville bli frigitt innen kort tid.

Lørdag formiddag er frigivelsen endelig et faktum, melder nyhetsbyrået Reuters.

Omringet
Jürgen Chrobog og hans familie var på ferie i Jemen og ble til fange av stammefolk mens de var på en utflukt til Shabwa-provinsen øst i landet fra havnebyen Aden.

Turistgruppen skal, ifølge lokale myndigheter, ha kjørte i to biler da en gruppe væpnede menn omringet kjøretøyene og tvang tyskerne inn i sine egne biler.

Fattig stammefolk
Kidnapperne, som tilhører det lutfattige stammefolket al-Abdullah bin Dahha, ønsker å bruke gislene som pressmiddel for å få frigitt fengslede medlemmer av stammen, skriver nyhetsbyrået AP.

Et stort antall av stammens medlemmer ble arrestert for to måneder side netter sammenstøt med en nabostamme, og al-Abdullah bin Dahha-stammen beskylder regjeringen i Jemen for å ta side for den andre stammen.

Borføringen av den tyske familien er den tredje kidnappingen i Jemen i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere