NA24.no

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Tyskere har ståltro på norske penger

Sist oppdatert:
Når risikoappetitten kommer tilbake vil alle ha norske kroner.

Den tyske storbanken Deutsche Bank tror at den norske kronen vil styrke seg kraftig mot euroen. De har landet på 7,8 kroner per euro som nytt mål. Onsdag morgen koster en euro rundt 8,63 kroner. For ikke lenge siden hadde de målet 8,40 kroner.

NA24 - din næringslivsavis

- Enten man bare antar at kronekursen var «fair value» eller man ser på fundamentale faktorer nå, er konklusjonen at det er rom for ytterligere styrking av for både svenske og norske kroner, skriver, ifølge Finansavisen, strateg Henrik Gullberg i Deutsche Bank til sine kunder.

Overfor avisen utdyper Gullberg at når risikoaversjonen nå blir svakere ser Norge langt mer attraktivt ut. Samtidig har økonomen tro på at sentralbanksjef Svein Gjedrem kommer til å heve renten før en rekke andre land.

Han tror også den svenske kronen vil gjøre det bedre i nær fremtid, men er ikke i tvil om hvilken krone han foretrekker.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere