Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Tyskere kjøper norsk olje

Sist oppdatert:
Oppkjøpsforsøk med en premie på 145 prosent i Revus.

Det norske oljeselskapet Revus Energy kan snart havne på tyske hender. I en pressemelding opplyser Wintershall at de er villig til å betale 110 kroner per aksje for å sikre seg Revus.

NA24 - din næringslivsavis

Fredagens sluttkurs lå på 44,90 kroner per aksje og det innebærer en premie på 145 prosent. Budet priser Revus til 5,04 milliarder kroner. Allerede har styret i Revus bestemt seg for å anbefale budet. De har fått hjelp til vurderingene av J.P. Morgan/JPMorgan Cazenove Limited og First Securities.

Reflekterer verdiene
- Styret har nøye vurdert vilkårene og betingelsene i tilbudet, og har konkludert med at budet tilfredsstillende reflekterer de underliggende verdiene i selskapet, heter det i pressemeldingen.

- Revus forbedrer sterkt Wintershalls aktivabase i Nordsjøen, og særlig i Norge, som følge av den høye kvaliteten på lete og utvinningsporteføljen til Revus. Virksomheten til Revus ligger i et politisk og økonomisk stabilt område og balanserer Wintershalls portefølje geografisk. Vi er imponert over den sterke geologiske kunnskapen til de ansatte i Revus og vi vil beholde disse styrkene for å sørge for videre vekst, kommenterer styreleder Reinier Zwitserloot i Wintershall.

- Vårt attraktive kontanttilbud gir Revus aksjonærer en mulighet til umiddelbart å realisere verdien av sin investering fullt ut i tillegg til en attraktiv premie, legger Zwitserloot.

Slår til på tilbudet
Ledelsen og de i styret med aksjer har gitt sin forhåndsaksept og aksepterer tilbudet gitt at det ikke fremmes et høyere konkurrerende bud som Wintershall ikke velger å matche. Den største aksjonærene i Revus, Sector Asset Management, har også gitt sin forhåndsaksept på sine16,5 prosent.

Totalt har Wintershall mottatt forhåndsaksepter som tilsvarende 26,6 prosent av aksjene i Revus.

- Vår oppfatning er at dette er et godt tilbud til våre aksjonærer. Samtidig som jeg er meget stolt av den verdiskapning vi har fått til i Revus Energy, så er vi entusiastisk i forhold til vår nye fremtid som en del av et større selskap, administrerende direktør Harald Vabø i Revus Energy.

Gigant til mor
I henhold til avtalen mellom Revus og Wintershall må det norske oljeselskapet ut med en kompensasjon på 5 millioner euro hvis styret trekker eller endrer sin anbefaling, ved brudd på avtalen eller dersom et konkurrerende bud blir gjennomført.

Det er ikke tatt med et forbehold om finansiering i forbindelse med oppkjøpsforsøket.

Wintershall er datter selskap til den tyske giganten BASF og er et globalt olje- og gasselskap. Ifølge styret i Revus skal det være godt posisjonert til å støtte det norske oljeselskapet med nødvendige ressurser og ekspertise. Revus skal fortsatt være basert ut fra Stavanger.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!