NA24.no

Tyskerne jekker ned Statoil

Foto: Fotograf:Andre Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Tror ikke på like gode resultater fra gassvirksomheten.

Den tyske storbanken Deutsche Bank nedgraderer Statoil. Nå har meglerhuset til banken en salgsanbefaling på den norske oljekjempen.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere har de hatt en holdanbefaling.

Ifølge Dow Jones Newswire er ikke banken like overbevist om at Statoil kan vise samme imponerende oppvisning fra salg av naturgass. Det har vært mye støy rundt utfordringene knyttet til det europeiske gassmarkedet i store deler av 2009, men dette har ikke vært synlig for Statoil.

Nyhetsbyrået skriver at Statoil har vist til en økning på 77 prosent i resultatene fra naturgass etter at salgsvolumene har økt med åtte prosent. I tillegg skal det har vært rekordhøye gasspriser.

For 2010 venter Deutsche Bank at prisene vil ligge lavere i 2010 og de har også fanget opp signaler fra europeiske gasskjøpere om at det vil bli lavere volumer. Det gjør at den tyske banken mistenker at oppstrøm og salgsvolumene av gass vil bli lagt under press.

De beholder likevel kursmålet på 130 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere