NA24.no

(Scanpix)

Tyskland har stoppet opp

Sist oppdatert:
Nyheten Europa ikke trengte. Økonomien i Tyskland står stille.

Den økonomiske veksten i Europas største økonomi senker farten faretruende. Nye tall viser at BNP-veksten for første kvartal er revidert ned fra 1,5 til 1,3 prosent.

Veksten i andre kvartal er på kun 0,1 prosent - i praksis nullvekst og langt mindre enn markedet forventet.

- Dette var veldig overraskende. En studie av tallene viser at det er privat forbruk som stagnerer. Det kan nå virke som om den jevne tysker har mistet tilliten til både tysk og europeisk økonomi. Dette er veldig bekymringsverdig, sier professor i makroøkonomi Wilhelm Althammer ved handelshøyskolen Leipzig Graduate School of Management til BBC.

Presser Merkel
Den tyske økonomien utgjør en tredjedel av EU-sonens samlede økonomi.

- Noe av det verste er at tyske myndigheter ikke kan gå inn og rydde opp på samme måte som under finanskrisen. De fleste våpnene, som rentevåpenet, er allerede brukt opp, minner Althammer om.

Seniorøkonom ved London-baserte The Centre for Economics and Business Research (Cebr) Tim Ohlenburg mener de siste tallene vil tvinge forbundskansler Angela Merkel til å avvise forslaget om å opprette euroobligasjoner på dagens toppmøte med president Nicolas Sarkozy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere